Moderaterna: Asbestförbud inskränker vår frihet

Staten ska inte lägga sig i huruvida privatägda krogar är byggda med asbest, menar Moderaterna. “Folk kan ju bara gå till ett annat ställe i så fall”, hörs det från folkhälsotalespersonen Joachim B. Frisk, som vill ta bort asbestförbudet helt.

“Krogägare som isolerar med asbest är frihetskämpar!”

Så lyder budskapet från Moderaterna, som är starkt emot regeringens planer på stramare regler mot asbest. Partiet menar att ett skärpt förbud som särskilt har som syfte att utrota asbest på mindre krogar, inskränker den enskilde medborgarens frihet att förvalta sin egendom, som det passar den själv.

“Det började med att sjukhus inte fick använda asbest. Sedan blev det alla offentliga institutioner, större halvoffentliga etablissemang och nu de vanliga små krogarna. Var ska denna stalinistiska anpassning sluta? Att asbest blir helt förbjudet?” frågar folkhälsotalespersonen för Moderaterna, Joachim B. Frisk, retoriskt.

Fri att dö av asbest

Han vill ha ett samhälle där alla har friheten att leva som de vill – även om detta innefattar en för tidig och smärtsam död på grund av det cancerframkallande asbestdammet.

“Det räcker tydligen inte för regeringen att stoppa våra öron fulla med alla problem som asbest beskylls för: cancer, åderförkalkning, impotens och så vidare. Nu ska vi helt tvingas undvika det”, rasar Frisk.

Moderaterna menar att asbestförbudet på större restauranger och i konsertlokaler helt bör upphävas, så att det är upp till den enskilda ägaren att bestämma huruvida asbest ska ingå i byggnadens isolering:

“Om man inte vill andas in asbestdammet medan man äter eller är på en konsert är man fri att hitta ett annat ställe med mer restriktiv asbestpolitik.”


Översättning: CE översättningsbyrå

Verkligen överskattat att bli gammal

De gyllene åren är egentligen inte så gyllene, visar ny forskning. Tvärtemot är ålderdomen övervägande präglad av bitterhet, smärtsamma sjukdomar och död. Att nå en

error: Innehållet är skyddat!