Ida tycker bara att du borde lyssna på allt vad hon säger

Hur hon kom fram till beslutet att köpa gröna byxor är minst lika viktigt som det faktum att hon till slut köpte gröna byxor, säger Ida Adamsdräkt, som anser att alltför många människor är oförskämda och dåliga lyssnare.

”Egentligen hade jag tillräckligt med byxor, men eftersom de inte matchar de toppar jag gillar att ha på mig, tänkte jag köpa ett par nya byxor. Men sedan insåg jag att jag har en del byxor som jag kan ha på mig, och jag har också blusar och tröjor som jag inte använder, men förmodligen mest för att jag inte har något som passar till dem, vilket gäller för de flesta av mina toppar, förutom de få som jag använder om och om igen. Först tänkte jag att jag skulle köpa ett par jeans, eftersom jag har en bra jeansrumpa och det är självklart att köpa jeans, men det var ändå något som inte kändes rätt, och det är förmodligen att jag redan har en massa jeans, och om jag ville ha något som matchade…”

Har du också slutat lyssna? Då är du inte ensam, säger den 24-åriga lärarstudenten Ida Adamsdräkt.

Människor är för upptagna med sig själva för att säga något själva

Hon märker att människor ofta är för upptagna med sig själva för att komma till tals och inte tar sig tid att låta henne tala färdigt. Hon är medveten om att hon pratar mer än de flesta, men anser att hon har samma rätt som alla andra att bli hörd.

”Folk är så upptagna med sig själva, och tyvärr påverkar det ofta mig, eftersom jag sällan hinner säga allt jag vill, särskilt när jag är tillsammans med flera personer, till exempel mina studiekamrater. Det slutar ofta med att de står på varandras tår för att avbryta mig, bara för att de också vill ha tid att säga något”, säger hon och tillägger att det är orättvist att hon ständigt måste lägga band på sig själv.

Tänker innan hon talar

Problemet, tror Ida, är att hon tänker innan hon pratar, medan andra bara säger saker rakt ut i luften:

”Då är det tydligt att de säger saker snabbare, för när man inte tänker innan man talar har man ingen tankeprocess att förklara. Men för mig ligger det en lång tankeprocess bakom allt jag säger, och om jag inte delar med mig av hela min tankeprocess förstår folk inte sammanhanget och då kan jag lika gärna låta bli att säga något”, säger hon.

Hon fortsätter att tala medan Dagens Dagblad reporter packar ihop, och förmodligen är hon inte klar än.

error: Innehållet är skyddat!