Apple lanserar världens snabbaste iPod

Apples högste chef Steve Jobs lanserade igår på Worldwide Developer-konferensen vad han hävdar är världens snabbaste portabla musikspelare.

Den fjärde generationens iPod levereras i samma väska som den förra generationens spelare, som släpptes för bara några månader sedan, men med helt omarbetad programvara. Den nya iPoden spelar mp3 och aac-filer från dubbla hastigheten (modellen för 3999 kr) upp till otroliga fem gånger (modellen för 5999 kr) snabbare än någon annan musikspelare i världen, enligt Steve Jobs. De nya spelarna ger dock inte användaren möjlighet att själv justera hastigheten.

Konferensdeltagarna fick sedan bevittna en demonstration där de fick höra en aac-fil som spelades upp på den nya iPoden och sedan på den förra generationens spelare. Den nya musikspelaren spelade musikstycket på en femtedel av tiden, precis som utlovat. Demonstrationen följdes av applådåskor och hurrarop.

Jobs förklarade att denna nya iPod var början på en ny era av musiklyssnande, där man kommer att lyssna på musik mycket snabbare och effektivare. ”Med den snabba rytm som dagens samhälle har, kan vi inte längre tillåta oss att saktas ned av den musik vi lyssnar på”, menade han.

”Det här är fantastiskt”, ansåg en iPod-ägare. ”Nu kommer all min musik att låta som speed metal!”

De nya iPod-spelarna levereras med en 20 Gb hårddisk och finns tillgängliga i tre modeller. En modell för 3999 kr som kan spela upp musik i dubbla hastigheten, en andra modell för 4999 kr som kan spela upp musiken i tredubbla hastigheten samt toppmodellen för 5999 kr som klarar av femdubbel hastighet.

Hästar går under internetklubban

Kiviks marknad, som har traditioner sedan långt tillbaka med bland annat hästauktioner, kommer snart att finnas på internet också. Enligt planerna ska sajten, med namnet

error: Innehållet är skyddat!