Internet går i konkurs

Ledningen för det globala kommunikationssystem som kallas ”internet” gav idag upp och lämnade in en konkursansökan. Internet förväntas stängas av inom en vecka.

På en välbesökt presskonferens förklarade internets styrelseordförande Vincent Boll att internet hade expanderat alldeles för fort och erbjudit konsumenterna alldeles för mycket gratis. ”Trots att alla inblandade har arbetat hårt med att få det att fungera, så bar det sig helt enkelt inte”, förklarade Boll i ett förberett uttalande.

”För 20 år sedan levererade vi e-post och nyhetsgrupper till bara några tusen människor. Nu försöker vi tillhandahålla miljarder webbsidor till miljoner konsumenter, utan att ens ta betalt. Som affärsmodell betraktat, så är det lätt att se att det inte kan bära sig. Jag beklagar att så många investerare och småföretag ville vara med i detta dömda företag och jag ångrar djupt att så många människor svepts med entusiasmen så länge.”

Aktiekurserna på internets tusentals dotterbolag har sjunkit snabbt under flera månader och denna akuta kris för moderbolaget var väntad av många experter. Men alla trodde ändå att det ”skulle ordna sig” och resonerade att ”med alla dessa användare, måste det ju finnas någon, någonstans, som tjänar pengar på det”.

Men bokföringen, som blev offentlig för första gången idag, visar att internet inte tjänat en enda krona sedan 70-talet och stadigt försämrat värdet på sina tillgångar sedan dess. Till och med kostsamma saker som domännamn, kan idag registreras av tonåringar för en spottstyver under en efterfest på studentkåren.

Finansanalytiker David Bloemendaal berättade att ”det var en galen idé från början. Bygga världens största kommunikationssystem och ge bort det gratis? Inte undra på att de gått i konkurs. Nu får väl folk återgå till att faktiskt läsa böcker och besöka affärer. Och arroganta ungar i billiga kostymer måste tjäna sin första miljon i arbetslivet, som jag gjorde, istället för att vittja investerarna på pengar till sitt senaste IT-projekt. Ärligt talat, så är jag glad att det är över.”

Internets upphovsman, Jan-Dirk Wiegerink, sade till media att ”det är en sorgens dag för mig. Och en sorgens dag för hela världen. Vill ni ha pommes frites till?” De internetföretag som fortfarande finns kvar kommer nu att få 72 timmars tidsfrist för att informera sin personal och kundkrets om att festen är över och att internet kommer att stängas av vid en speciell ceremoni i Washington, DC, där Mariah Carey kommer att sjunga en specialskriven ballad som heter ”It’s the end of the Web as we know it”.

Dumma lagar i USA

Barn i West Virginia får inte gå till skolan med dålig andedräkt. Massachusetts är aktiva lagstiftare, 1659 förbjöds julen på grund av sin hedniska bakgrund.

Windows innehåller DNA från fransman

Microsoft avslöjade idag att de satt in DNA-strängar tagna från en fransman i deras olika versioner av Windows. Bolaget säger sig inte känna till identiteten

error: Innehållet är skyddat!