Nya EU-regler firas med standardiserat party

Vi kan som enda media avslöja att EU håller på att standardisera omfattningen av ”party”. I samma allomfattande standardiseringsprocess ska man även fastställa exakt vad ett marsvin är, samt hur man ska definiera bussar och grapefrukt.

Det här kommer som en direkt reaktion på det omfattande missbruket av jämförande mått som till exempel ”Estrella är lika med party” och ”tumören var stor som en grapefrukt”.

”Det är vanligt att snackstillverkare gör en något större variant av chipspåse som de kallar partypåse,”säger en EU-delegat i en intervju med Dagens Dagblads reporter. ”Detta helt utan hänsyn till hur mycket chips som egentligen behövs för att det ska bli nåt riktigt party, eller hur mycket chips som man faktiskt häver i sig på en sådan tillställning.”

Kommittén som ska standardisera party har också i uppdrag att fastställa en standard för andra vanliga jämförande enheter så att man i fortsättningen kan undvika missförstånd.

”Folk brukar tyvärr använda de här orden genom att till exempel säga: När de skar upp honom fann de en tumör stor som en grapefrukt,” säger en expert i ämnet. ”Detta utan att ta hänsyn till den att verkliga medelomkretsen på en grapefrukt, som odlats under normala förhållanden och i ett genomsnittligt klimat under en genomsnittlig säsong, är exakt 11,2 cm. En tumör som är mindre måste då beskrivas som ’något mindre än en genomsnittlig grapefrukt’. Tumörer som har en omkrets på mellan 4 och 8 cm kan man istället jämföra med ett genomsnittligt ägg från frigående höns uppfödda på KRAV-odlat ekologiskt foder. Om tumören är mellan 8 och 10 cm kan man säga att tumören är lika stor som en väldigt liten grapefrukt. Ja, och så vidare.”

Den här utvecklingen oroar både kvällspressen och populärvetenskapliga tidskrifter. Man står inför en ökad risk för böter för att bryta mot de nya reglerna. ”Alla vet att det är lätt att beskriva en dinosauries storlek med hjälp av bussar,” säger en journalist på Aftonbladet. ”Nu måste vi uppge märke, modell och tillverkningsår och om bussarna står tätt ihop eller om vi har ställt dem på ett EU-anpassat säkerhetsavstånd från varandra.”

I samma stil kan tv-nyheterna inte längre skildra ett vapens skadegörande kraft genom att ange hur många fotbollsplaner det ödelägger. Först måste man specificera om det rör sig om amerikansk fotboll eller vanlig fotboll samt känna till exakta mått på planens kort- och långsida med en decimal. Alternativt kommer man att fastställa en standardfotbollsplan i samråd med Sven-Göran Eriksson, som är Sveriges och Englands expert på fotbollsplansmått och deras psykologiska effekter på aggressiva överbetalda proffs.

Standardiseringens sista uppgift blir att för evigt utplåna jargongen runt virusepidemier. ”I framtiden kommer man inte att kunna säga att en tesked Ebola skulle räcka för att utplåna hela Sveriges befolkning. Istället måste de tidigare oinformerade specialisterna uppge antalet X euro-msk Ebola som krävs för att döda Y standardmarsvin. Ett standardmarsvin måste vara av hankön och uppfött på lika delar sojaprotein och nötter, och det får inte väga mer än 211,5 gram.”

När den här omgångens standardisering är klar ska EU ta itu med en ny höjdmåttsstandard. ”Vi hade hoppats att vi redan 2005 skulle kunna mäta allting som är högt och långt i antalet World Trade Center,” ler en forskare. ”Tyvärr är det alldeles för kort nu.”

Stressens fördelar

Eftersom stress, spänningar och utbrändhet är så populärt bland anställda har Socialstyrelsens forskningsinstitut kommit fram till följande slutsats; vi vill vara konstant stressade! Studier av

Grundregler för ambulanssjukvårdare

Om någon dör av överdos, chock eller annat, bör det vara patienten och inte du. Eventuella läkare, sjuksköterskor eller poliser på en olycksplats som är

error: Innehållet är skyddat!