Ung forskare visar att Guinness inte är bra för dig

Paul Roberts (27) från Ard Scoil Ris, Donnycarney vann i går priset ”Årets unga forskare” från Royal Dublin Society.

Hans projekt visade på det orimliga i den populära men numera starkt ifrågasatta myten ”Guinness is Good for You”.

Paul genomförde sitt experiment genom att inte äta någonting utan endast dricka 12 halvliter Guinness varje dag i två månader. Kontrollgruppen, hans bror, åt tre stadiga mål mat om dagen samt drack ordentligt med vitamindryck.

De chockerande resultaten var att Paul drabbades av förvirring, torr mun, illamående, yrsel, blev oförmögen att prata och gå samt upplevde något som han beskriver som ”konstigheter” i toaletten varje morgon.

Hans bror däremot upplevde inga sådana biverkningar och lyckades till och med att få bra betyg i matte i sitt experiment ”Slutbetyg”, det första för Jimmy.

Pauls resultat har skapat stor oro i bryggerinäringen. Från alkoholrehabiliteringscentret där han tog emot sitt pris sa han till de församlade journalisterna ”Jag är nöjd, jag vet nu att Guinness inte är bra för mig. Jag kan knappt vänta till nästa års tävling.”

Hästar går under internetklubban

Kiviks marknad, som har traditioner sedan långt tillbaka med bland annat hästauktioner, kommer snart att finnas på internet också. Enligt planerna ska sajten, med namnet

Är du vuxen? Gör testet

After Eight (1 poäng) Bridgeblandning, mozartkulor och twistpåse går heller inte att tolka annat än som vuxengodis. Allsång på Skansen (2 poäng) Live räcker det

error: Innehållet är skyddat!