Ung forskare visar att Guinness inte är bra för dig

Paul Roberts (27) från Ard Scoil Ris, Donnycarney vann i går priset ”Årets unga forskare” från Royal Dublin Society.

Hans projekt visade på det orimliga i den populära men numera starkt ifrågasatta myten ”Guinness is Good for You”.

Paul genomförde sitt experiment genom att inte äta någonting utan endast dricka 12 halvliter Guinness varje dag i två månader. Kontrollgruppen, hans bror, åt tre stadiga mål mat om dagen samt drack ordentligt med vitamindryck.

De chockerande resultaten var att Paul drabbades av förvirring, torr mun, illamående, yrsel, blev oförmögen att prata och gå samt upplevde något som han beskriver som ”konstigheter” i toaletten varje morgon.

Hans bror däremot upplevde inga sådana biverkningar och lyckades till och med att få bra betyg i matte i sitt experiment ”Slutbetyg”, det första för Jimmy.

Pauls resultat har skapat stor oro i bryggerinäringen. Från alkoholrehabiliteringscentret där han tog emot sitt pris sa han till de församlade journalisterna ”Jag är nöjd, jag vet nu att Guinness inte är bra för mig. Jag kan knappt vänta till nästa års tävling.”

Den mirakulösa babydieten

Folk är alltid ute efter nya bantningskurer. Problemet med de flesta är att man inte får äta tillräckligt (svältbantning), det blir inte tillräcklig variation (fasta)

Akrylamid inte så farligt trots allt

En ny undersökning från en grupp svenska forskare motsäger de tidigare undersökningar som i maj förra året fick livsmedelsverket att gå ut med en varning

Att tänka på

Varje gång du slickar på ett frimärke får du i dig 1/10 av en kalori. Att dänga näven i väggen förbrukar 150 kalorier i timmen.

error: Innehållet är skyddat!