Ung forskare visar att Guinness inte är bra för dig

Paul Roberts (27) från Ard Scoil Ris, Donnycarney vann i går priset “Årets unga forskare” från Royal Dublin Society.

Hans projekt visade på det orimliga i den populära men numera starkt ifrågasatta myten “Guinness is Good for You”.

Paul genomförde sitt experiment genom att inte äta någonting utan endast dricka 12 halvliter Guinness varje dag i två månader. Kontrollgruppen, hans bror, åt tre stadiga mål mat om dagen samt drack ordentligt med vitamindryck.

De chockerande resultaten var att Paul drabbades av förvirring, torr mun, illamående, yrsel, blev oförmögen att prata och gå samt upplevde något som han beskriver som “konstigheter” i toaletten varje morgon.

Hans bror däremot upplevde inga sådana biverkningar och lyckades till och med att få bra betyg i matte i sitt experiment “Slutbetyg”, det första för Jimmy.

Pauls resultat har skapat stor oro i bryggerinäringen. Från alkoholrehabiliteringscentret där han tog emot sitt pris sa han till de församlade journalisterna “Jag är nöjd, jag vet nu att Guinness inte är bra för mig. Jag kan knappt vänta till nästa års tävling.”

Pongo tar ut skilsmässa

Hollywoodstjärnan Pongo, känd från filmen 101 dalmatiner, har tagit ut skilsmässa från sin tik Perdita. Orsaken till skilsmässan uppges vara otrohet, vilket Perdita inte förnekar.

Hur man behandlar holländare

Försök aldrig någonsin att tala holländska, även om du har bott i Nederländerna i mer än fem år. Det kommer inte bara att ge dig

error: Innehållet är skyddat!