Ung forskare visar att Guinness inte är bra för dig

Paul Roberts (27) från Ard Scoil Ris, Donnycarney vann i går priset ”Årets unga forskare” från Royal Dublin Society.

Hans projekt visade på det orimliga i den populära men numera starkt ifrågasatta myten ”Guinness is Good for You”.

Paul genomförde sitt experiment genom att inte äta någonting utan endast dricka 12 halvliter Guinness varje dag i två månader. Kontrollgruppen, hans bror, åt tre stadiga mål mat om dagen samt drack ordentligt med vitamindryck.

De chockerande resultaten var att Paul drabbades av förvirring, torr mun, illamående, yrsel, blev oförmögen att prata och gå samt upplevde något som han beskriver som ”konstigheter” i toaletten varje morgon.

Hans bror däremot upplevde inga sådana biverkningar och lyckades till och med att få bra betyg i matte i sitt experiment ”Slutbetyg”, det första för Jimmy.

Pauls resultat har skapat stor oro i bryggerinäringen. Från alkoholrehabiliteringscentret där han tog emot sitt pris sa han till de församlade journalisterna ”Jag är nöjd, jag vet nu att Guinness inte är bra för mig. Jag kan knappt vänta till nästa års tävling.”

Ny version av Netscapes webbläsare

De 14 användare i världen som fortfarande använder Netscape Navigator som webbläsare jublade i veckan över att version 9 av Netscape nu äntligen är släppt.

Femton tips för bättre hemsidor

Hela internet är fullt av dåligt gjorda hemsidor. Låt inte DIN hemsida bli en av de trista sidor som bara blir betraktade av de närmast

Möte med en framtidsforskare

Vi träffade framtidsforskare Matteo Rosenqvist på Institutionen för Framtidsbedömning vid Lunds universitet, för att ta reda på vad framtiden har i beredskap åt oss vanliga

error: Innehållet är skyddat!