Datorvirus orsaken till Bill Gates memo om säkerhet

En förlägen Bill Gates erkände idag att ett memo som behandlade Microsofts nya fokusering på säkerhet och tillförlitlighet, med rubriken ”Pålitliga Microsoft”, skickades ut på grund av ett datorvirus. Rapporten, som skrivits av en praktikant på Microsoft, hade smittats innan den skickades till Bill Gates.

”Jag hade glömt att lägga in några säkerhetsuppdateringar i min Outlook Express och memot skickades ut till alla i min adressbok”, sade Bill Gates. ”Man skulle ju kunna tycka att om någonting skulle kunna få oss att fokusera på säkerhet, så borde det vara en blunder som den här. Men om vi skulle garantera säkerheten i alla våra program skulle vi bli tvungna att lägga ned hälften av dem. Vi skulle helt enkelt inte ha tid. Och jag har ett finansiellt ansvar gentemot våra aktieägare.”

”Drogtestar vi inte våra praktikanter, förresten?”, tillade Bill Gates.

Memot skrevs tydligen av den collegestuderande praktikanten Glen Hardcastle, för den händelse att Microsoft någonsin skulle bestämma sig för att prioritera säkerhet. ”De sa visserligen att det var onödigt arbete och att det aldrig skulle inträffa”, sade Glen. ”När jag såg det på internet dagen efter, brydde jag mig inte ens om att gå till jobbet. Jag visste att jag skulle få höra det av varenda chef i huset.”

Många konsumenter var också glada att höra att Microsofts prioriteringar inte förändrats. ”Jag blev bekymrad när jag hörde att säkerhet och pålitlighet skulle prioriteras framför nya finesser. Jag hade blivit så glad när jag hörde att nästa version av Windows skulle ge mig möjligheten att skicka pengar mellan mina olika bankkonton med ett enkelt klick på vilken dator som helst som var kopplad till internet. Och nu blev jag jätterädd att denna funktionalitet skulle skrotas till förmån för ’säkerhet'”, sade till exempel Gunnar Malmgren i Målilla.

”Jag kontrollerade i min almanacka att det inte var första april, när e-brevet ramlade ned i min inkorg”, sade Computer Swedens reporter Bengt Björkfors. ”Jag menar, Microsoft och pålitlighet går ungefär lika bra ihop som motorolja och naturvård. Jag blev glad att höra att det hela var ett misstag.”

Lösenordstips gör bara saken värre

Arne Trygg, skadereglerare inom försäkringsbranschen, blev frustrerad i morse över den ohjälpsamma ledtråd för lösenordsåterställning som han skapade, vilket gjorde det ännu svårare att få

Ja, CIA övervakar din Facebook-profil

Dagens Dagblad kan avslöja att CIA uppnått full åtkomst till alla svenskars Facebook-profiler. Just nu kan topphemliga agenter vara i full färd att genomsöka dina

error: Innehållet är skyddat!