TV 4 lanserar realityserien Äldreliv

I TV 4:s nya satsning kan man bland annat följa Folke, 76 år som är spänd på att se om patiensen går ut och Kerstin, 81 år som ska till Coop och handla på tisdag förmiddag.

Efter framgångarna med program som ”Lance vs livet” och ”Bonde söker fru” är TV 4 nu redo att erövra ett nytt segment.

De som gärna vill uppleva drama från svenska pensionärers vardag, kan framöver zappa över till TV 4 på tisdagar och torsdagar 20:30, då kanalens nya satsning Äldreliv rullar över skärmen. Dagens Dagblad fick en smygtitt på det första avsnittet.

Programmet följer bland annat den pensionerade lektorn, Folke, som envist försöker få sin patiens att gå ut trots avsaknad av spader fem. Den intensiva spänningen byggs långsamt upp genom dramatisk klippning, bakgrundsmusik och otaliga kaffekoppar.

I serien medverkar också den pensionerade sömmerskan Kerstin, 81, som på jakt efter en bakelse beger sig till Coop en tisdagsförmiddag.

Stor dramatisk potential

Programchefen för TV 4, Dave Youngster, förklarar entusiastiskt för oss varför deras nya satsning är en bombsäker tittarmagnet.

“Det är helt enkelt väldigt bra TV. Det finns så många förbisedda dramer i de äldres liv. Ta till exempel Helge på 87 år som kommer med från avsnitt tre. Söndag efter söndag sitter han troget men förgäves och väntar på att hans familj ska besöka honom på äldreboendet. Där har vi klippt ett avsiktligt spänningsmättat avsnitt, där Helge sitter i sin fåtölj och väntar medan P1 spelar lågmält i bakgrunden. Här finns massor av spänning och identifiering, och tittare kommer oundvikligen tänka, kommer de kanske den här gången?”

Utan att avslöja för mycket kan Dagens Dagblad dock berätta att tittarna inte ska sätta alltför stora förhoppningar till ett familjebesök hos Helge.


Översättning: CE översättningsbyrå

Svenskarna litar på Aktuellts historier

89 procent av svenskarna tror att Aktuellts historier är äkta. Det är enligt SVT:s generaldirektör, Maria Paraból, mycket upprörande. “Det har aldrig varit vår mening

error: Innehållet är skyddat!