SVT söker ny vd

Sveriges Television söker en ny vd som ska styra och ha ansvaret över alla medarbetare på SVT.

Vi tror att du är i medelåldern och söker detta jobb för att få utlopp för dina vilda idéer. Du vill skriva in dig i historieboken helt enkelt. Men du har absolut inget emot att leva ett liv rampljuset och tjäna minst dubbelt så mycket som alla andra inom företaget.

Du måste ha näsa för bra program och programledare så att du snabbt kan byta ut dem. Du måste också kunna stå emot och ignorera alla fåniga åsikter som dina medarbetare har.

Ett stort plus är om du tidigare jobbat för konkurrerande tv-kanaler och fortfarande håller kontakten med dina gamla medarbetare. Det minskar ”vi mot dem”-känslan mellan företagen.

Med jämna mellanrum gör vi stora omorganisationer där folk byter arbetsuppgifter med varandra och programmen skiftar kanal. Därför ser vi gärna att du har ett förflutet inom volleyboll eftersom vi tillämpar liknande regler.

Vi förutsätter att du spekulerar vilt på börsen och äger aktier och optioner i andra medieföretag som t.ex. MTG och Kinnevik. Du ska också ha god erfarenhet av skalbolagsaffärer.

Men du har garanterat ingen koll på din privatekonomi och att deklarera är helt främmande för dig. Förmodligen är du sköntaxerad sedan många år.

Du kommer att få skriva på ett kontrakt där du förbinder dig att inom ett år, låta avslöja ”en skandal” som så småningom leder till din avgång. Innan du får sparken ser styrelsen till att du kan gå under jorden en tid. Därefter löser din fallskärm ut. Dess storlek är helt beroende av hur mycket du varit ute och supit med styrelsen.

En skriftlig ansökan och röstprov med texten ”Inga kommentarer” skickas till SVT, 105 10 Stockholm. Märk kuvertet ”Ge packet vad de vill ha!”.

Internet går i konkurs

Ledningen för det globala kommunikationssystem som kallas ”internet” gav idag upp och lämnade in en konkursansökan. Internet förväntas stängas av inom en vecka. På en

Öka stressen i ditt liv

Vägra att göra något åt problem som ligger och mal. Skjut upp, grubbla och om möjligt, avstå från en del sömn på kuppen. Gör en

error: Innehållet är skyddat!