Kalifornien förbjuder allt gjort av plast

Staten Kalifornien planerar att förbjuda alla produkter gjorda av plast. Snart kommer inga plastartiklar alls att vara tillåtna i Kalifornien; inga läskflaskor, vattenflaskor, nappflaskor, schampoflaskor, pillerburkar, plastbestick, matlådor, solglasögon, kreditkort eller barnleksaker gjorda av plast, för att inte tala om datorer eller mobiltelefoner.

”No Plastic”-lagen är en idé av California Environemental Protest Agency (CE Protest). CE Protest har gjort sig kända genom att tillgodose behoven hos 100 000 miljöextremister i Kalifornien, på bekostnad av de andra 43 miljoner kalifornierna.

Varför vill Kalifornien förbjuda plast? Miljölobbyisten och CE Protest-taleskvinnan Ima Nutter säger: ”Plast är inte ett naturmaterial, det är en framställd produkt, alla framställda produkter är dåliga, och måste därför förbjudas.”

Om plast förbjuds i Kalifornien, vad ska då saker tillverkas av? Trä? Hampa? Återvunnet avfall? Ingen vet. Statliga tjänstemän erkänner att de inte har reflekterat över det. En högt uppsatt statligt anställd, som tjänar 5,6 miljoner om året exklusive förmåner, menar: ”Vi är dessvärre för upptagna med att anta nya lagar för att tänka på konsekvenserna av de lagar vi precis antagit.”

”No Plastic”-lagen förväntas börja gälla inom kort. När den gör det förväntas miljontals förnuftiga kalifornier lämna delstaten, tillsammans med miljarder dollar och miljoner jobb.

Som svar på hotet om massutflytt hävdade en demokratdominerad grupp liberalprogressiva kaliforniska lagstiftare: ”Låt dem flytta. Vi bryr oss inte. Vi ska ha ett plastfritt Kalifornien, det är det viktigaste.”

Nytt hopp för Döda havet

Israels regering har verkställt en intensiv räddningsaktion. I två dagar har ledande nationella och internationella experter utan uppehåll arbetat med att återuppliva Döda havet. Stämningen

error: Innehållet är skyddat!