Poststrejk utökas – även e-post drabbas

Den strejk som under en tid pågått bland postanställda, har inte fått önskat resultat. Det säger postfackets talesman, Gunnar Remberg. Därför tänker de nu utöka strejken så att även e-post drabbas.

”Nästan ingen har lagt märke till att vi strejkar, och de som har gjort det använder det som en ursäkt när de inte har betalat sina räkningar. De är till och med tacksamma! Det känns rätt hopplöst just nu”, säger en uppgiven Remberg. ”Allt sker med e-post idag och det är där vi kommer att rikta in våra framtida aktioner.”

Eftersom Posten inte har någon kontroll över e-post, tänker man skicka ett meddelande till alla man har i sin adressbok för att värva sympatisörer. Dessa uppmanas att: 1. Inte skicka iväg någon e-post förrän det gått två dagar sedan man skrivit meddelandet. 2. Inte läsa någon e-post förrän tidigast två dagar efter man mottagit det. De uppmanas också till att ibland vänta upp till en vecka tills man skickar/tar emot e-post eftersom förseningarna då blir ännu större.

Posten har den senaste tiden synats av konsumentmagasinet Plus, eftersom de tros ha slarvat bort upp till 100 000 brev på senare tid. På grund av den senaste tidens strejk till trots, så har faktiskt antalet brev som inte kommit fram halverats, trots att man varken hämtar eller delar ut post.

”Därför är det just nu den rätta tidpunkten för att dra igång våra aktioner mot e-posten. Vi har planerat att sprida ett virus med hjälp av Gmail, och på detta sätt hoppas vi att kanske upp till en miljon e-postmeddelanden kan försvinna”, säger en exalterad Gunnar Remberg.

Man tror nu att e-posten kommer att tävla med Adena Pickos ”måste-absolut-vara-framme-imorgon-garanti” och PostNords tradition av inkompetent fumlande i leveranstid.

Ett annat förslag som har varit på tapeten är att om ett viktigt meddelande skickas till dig, och du inte är inloggad, kommer du att få en ”e-hälsning” i din inkorg om att det skickats ett meddelande till dig, men du var inte ”hemma”. Du kommer att skicka hälsningen tillbaka, bara för att finna en ny hälsning om att du fått ytterligare e-post i din frånvaro, nästa gång du loggar in. Denna elektroniska katt- och råttalek kommer att pågå ända tills e-postmeddelandet skickats tillbaka till avsändaren och den irriterade mottagaren kommer att vara mycket konfunderad över vad som egentligen stod i det viktiga meddelandet.

Dr Lennart W Bergström, som skrivit traditionella brev hela livet, förklarar. ”Det är rent bildningsmässigt viktigt för e-posten att från grunden bygga upp den teknik det tagit Postverket flera hundra år att utveckla. Just nu befinner sig e-posten på stenåldern och försöker att bygga Rom på en dag, som historiskt sett är rent omöjligt”, säger Bergström och fortsätter att slicka på ett par rabattfrimärken.

Tjänstemän på Gmail har försökt att kommentera detta, men deras svar fanns på ett par bifogade filer vi inte kunde öppna.

Akrylamid inte så farligt trots allt

En ny undersökning från en grupp svenska forskare motsäger de tidigare undersökningar som i maj förra året fick livsmedelsverket att gå ut med en varning

error: Innehållet är skyddat!