Besviken kandidat till kommunalvalet: ”Ingen bryr sig om att vandalisera mina affischer”

En kandidat i kommunalvalet i Burträsk hoppades få uppmärksamhet genom att få sina affischer vandaliserade. Men affischerna finns fortfarande kvar, säger den besvikna politikern.

Inför kommunalvalet har kandidater i landets 290 kommuner satt upp valplakat för att fånga väljarnas uppmärksamhet. På många ställen har dock kandidaternas valaffischer vandaliserats och orsakat stor uppståndelse.

Dennis von Oben, som kandiderar för det konservativa partiet i Burträsk, har också satt upp valaffischer. Hans affischer hänger dock mycket bra och har inte vandaliserats. Detta gör den unga kandidaten besviken.

”Det är verkligen nedslående att ingen har brytt sig om att vandalisera mina affischer. Det var en mycket stor del av min strategi före valet att mina affischer skulle förstöras så att jag kunde få positiv uppmärksamhet och sympati från omvärlden. Dennis von Oben berättar, medan han med en irriterad blick visar Dagens Dagblad hur en av hans affischer hänger som ny i en lyktstolpe i centrala Burträsk.

Inte ens en mustasch

”Jag har kört runt i kommunen och letat och letat för att se om det kan vara fråga om vandalism. Men det finns ingenting. Inte ens en liten mustasch eller något. Det är ett allvarligt demokratiskt problem med den typen av ojämlikhet i vandalism”, säger von Oben, som hade förberett sig noga på hur han skulle reagera på den förväntade vandalismen.

”Jag tillbringade timmar med att ta en selfie och såg både besviken och lite arg ut. Jag hade skrivit pressmeddelanden om vikten av att kunna vara oense utan att förstöra affischer. Och jag hade kommit överens med flera av mina vänner om att de skulle lägga ut bilder på Facebook på mina förstörda valaffischer och säga att det var för dåligt. Så jag är naturligtvis besviken över att allt detta arbete har gått till spillo”, säger den konservativa kandidaten.

Att välja nya varumärken

Dennis von Oben har gjort allt i sin makt för att provocera fram vandalism mot sina affischer.

”Jag skrev till exempel att Drömgården (flyktingförläggningen i Burträsk, red.) skulle stängas och att de boende skulle skickas hem. Jag skrev att tjänstemännen borde ta sig samman och att feministerna borde stanna i Stockholm. Jag trodde verkligen att det skulle väcka ilska, men jag hade fel”, säger kandidaten, som nu har övergett de kontroversiella frågorna till förmån för bättre tillgång till naturreservat och mindre byråkrati i kommunen.

Privatisering av politiker på väg

Anders Samuelsson blir den första delvis privatägda politikern med ett sponsoravtal från Nike. Flertalet partiföreträdare är positiva till idén den. När Anders Samuelsson kliver upp

error: Innehållet är skyddat!