Könsforskare: Ansiktsrakning är mansförtryck

Fler och fler män faller under kvinnors ideal om ett renrakat ansikte som liknar en liten pojkes. Nu höjer en könsforskare ett varningens finger för den ökade sexualiseringen av det manliga huvudet.

Den renrakade looken är inne, och därför lider otaliga män dagligen av röda prickar, irriterad hud och timmar framför spegeln. Allt för att leva upp till kvinnornas ideal om en skäggfri man. Men nu säger en vetenskapsman stopp. Dagens Dagblad har talat med professorn och könsforskaren Jörn Björn, som precis gett ut boken “Lycklig och luden”.

För att skapa uppmärksamhet kring boken har Jörn Björn ställt upp en så kallad Loddenblitz på järnvägsstationer och butikscenter runt om i landet. Här kan skäggiga män bli fotograferade helt gratis så att renrakade kan få se hur onaturliga de är.

“Det är en missuppfattning att män ska vara renrakade, för alla kan ju se att den orakade mannen faktiskt får ett snyggt helskägg av naturens hand. Det är därför i strid med naturens ordning och manskroppens signaler att raka sig”, säger Jörn Björn.

För Jörn Björn råder inga tvivel om att alla män skulle ha helskägg och vara gladare om det inte var för kvinnors uppfattning av det manliga ansiktet och deras orimliga krav på renrakning.

Björn menar också att kvinnornas uppfattning om skägget kan vara ett uttryck för mer allvarliga problem.

“Det är otroligt kränkande att kvinnorna har objektifierat det manliga ansiktet och bara ser det som ett objekt de kan forma.”


Översättning: CE översättningsbyrå

Sveriges bästa kontorister

Vem tänker på alla kontorsslavar som arbetar 40 timmar i veckan på kontor runt om i Sverige? För att hedra dem presenterar vi här ”Sveriges

Pongo tar ut skilsmässa

Hollywoodstjärnan Pongo, känd från filmen 101 dalmatiner, har tagit ut skilsmässa från sin tik Perdita. Orsaken till skilsmässan uppges vara otrohet, vilket Perdita inte förnekar.

error: Innehållet är skyddat!