Könsforskare: Ansiktsrakning är mansförtryck

Fler och fler män faller under kvinnors ideal om ett renrakat ansikte som liknar en liten pojkes. Nu höjer en könsforskare ett varningens finger för den ökade sexualiseringen av det manliga huvudet.

Den renrakade looken är inne, och därför lider otaliga män dagligen av röda prickar, irriterad hud och timmar framför spegeln. Allt för att leva upp till kvinnornas ideal om en skäggfri man. Men nu säger en vetenskapsman stopp. Dagens Dagblad har talat med professorn och könsforskaren Jörn Björn, som precis gett ut boken “Lycklig och luden”.

För att skapa uppmärksamhet kring boken har Jörn Björn ställt upp en så kallad Loddenblitz på järnvägsstationer och butikscenter runt om i landet. Här kan skäggiga män bli fotograferade helt gratis så att renrakade kan få se hur onaturliga de är.

“Det är en missuppfattning att män ska vara renrakade, för alla kan ju se att den orakade mannen faktiskt får ett snyggt helskägg av naturens hand. Det är därför i strid med naturens ordning och manskroppens signaler att raka sig”, säger Jörn Björn.

För Jörn Björn råder inga tvivel om att alla män skulle ha helskägg och vara gladare om det inte var för kvinnors uppfattning av det manliga ansiktet och deras orimliga krav på renrakning.

Björn menar också att kvinnornas uppfattning om skägget kan vara ett uttryck för mer allvarliga problem.

“Det är otroligt kränkande att kvinnorna har objektifierat det manliga ansiktet och bara ser det som ett objekt de kan forma.”


Översättning: CE översättningsbyrå

Säkra tecken på att du är vuxen

Du lägger ut din gamla Rubiks kub på loppmarknaden, och killarna i kvarteret har ingen aning om vad det är för något. Din gamla bandyhjälte

Nytt magasin hyllar hemlösa

Hemlöshet är det nya laxrosa. Ett nytt magasin från personerna bakom Café säljer drömmen om det fria och trendiga livet som hemlös. Om du ännu

Brunch leder till livsleda på Solkusten

En ny undersökning från American Health Institute visar att den populära måltiden brunch kan öka risken för depression och psykisk obalans. Flera brunchätare bekräftar tendensen.

error: Innehållet är skyddat!