Sverige går mot nyhetstorka

En chockerande rapport publicerad idag av det anrika Karlstadsinstitutet för mediefrågor pekar på en oroväckande nedgång av svenska nyheter.

Rapporten visar att mängden svenska nyheter sjunkit med nästan 60 procent. Skulle denna trend fortsätta i samma takt riskerar man att inte ha några nyheter alls år 2025.

I en reaktion mot rapporten sade Hannes Larsson från Svenska journalistförbundet: ”Den här rapporten är oroväckande men inte överraskande. Vi har i åratal vädjat till regeringen att agera.”

Larsson belyste det allt större internet och den massiva tillväxten i satellit- och kabel-tv och fastslog: ”Det här är den största krisen i svensk industri någonsin. När hederliga journalister väl får tag på en nyhetshistoria har den redan publicerats flera dagar tidigare. Våra medlemmar tvingas alltmer använda sig av utländsk smörja och fylla ut med sorgliga ämnen om ’idag publicerade rapporter’.”

Rapporten belyste att andelen utländska nyheter ökat och nu ligger på rekordhöga 64 procent. En talesman för informationsdepartementet uttalade sig om att: ”Detta är en oroväckande trend, men man måste inse att det här inte bara drabbar Sverige. Nyheter har minskat stadigt i många delar av världen såsom Baltikum och Nya Zeeland och det är verkligen ett världsomfattande problem.”

”Vi är också djupt oroade över hur mycket vi använder oss av importerade nyheter från Mellanöstern, där det varit ett överskott i flera års tid”, fortskred talesmannen. ”En plötslig nyhetsbrists konsekvenser för svensk ekonomi kan vara allvarliga, så vi kommer att arbeta hårt tillsammans med FN och våra tyska vänner för att se till att regionen konstant förses med händelser.”

Kul saker man kan göra i en bil

Variera din hastighet i motsatt proportion med den tillåtna hastighetsbegränsningen. Rulla ner alla fönster, vrid upp radions volym till max och ratta in P1. Headbanga

error: Innehållet är skyddat!