Corona känner sig förbisedd: ”Jag är fortfarande ett stort, farligt virus”

Efter att ha spridit skräck och rädsla i över två år känner sig coronaviruset förbisett. “Jag smittar fortfarande” uttalar sig viruset.

Fallet från skräckens glans kan vara förbi. Plötsligt är man bortglömd eller så blir man satt i ett nostalgiskt ljus som ett minne om en fjärran tid.

Det har skett för coronaviruset som härjade i Danmark och resten av världen genom 2020 och 2022. Men nu känner sig det så skräckinjagande viruset förbisett och underskattat. Det berättar den degraderade landsplågan till Dagens Dagblad.

”2020 var ett fantastiskt genombrott för mig. Det var som ett äventyr. Från att jag fick fotfäste i Kina gick det väldigt snabbt till att sprida skräck och rädsla överallt i världen. Jag kände verkligen att allas ögon var riktade mot mig och att jag lade hela världen i ett dystopiskt järngrepp,” berättar coronaviruset.

Slog tillbaka varje gång

Utöver den snabba spridningen från land till land är det särskilt en prestation under 2020 som viruset idag ser tillbaka på med stolthet.

”Jag tycker att jag kom in i ett riktigt bra flöde. Varje gång folk trodde att de hade slagit mig kom jag tillbaka. Först stänger de ner eftersom de är rädda för mig och när de därefter tror att jag är borta öppnar de upp igen – och BOOM! Så är jag där igen. Kors i taket, det var tider det,” säger viruset, med ett hemskt skratt.

Även om coronaviruset fortsatte med sin succé under 2021 med nedstängningar och massivt omnämnande i media har situationen drastiskt förändrats, nu när året går mot sitt slut.

”Jag startar året väl med att vara otroligt farlig och har ihjäl riktigt många. Så kommer vaccinen och då börjar allt gå utför. Jag hoppades lite att antivaxxarna kunde bära mig igenom, men det blev svårt,” erkänner det deprimerade viruset.

Känner sig bortglömt

Enligt coronaviruset har det dock lyckats att smitta trots vaccinen. Men viruset upplever inte samma rädsla och uppmärksamhet som tidigare.

”Det är som om folk har glömt bort mig. Men helt ärligt. Jag smittar 10 000 om dagen. Har ni sett vad jag har på gång nere i Trelleborg? Folk orkar inte ens en gång sprita händer eller hålla avstånd mer. Jag känner mig så förbisedd, men jag är alltså fortfarande ett stort farligt virus,” säger coronaviruset, innan det avslutar intervjun i raseri.

Hipsters: ADHD är passé

Svenska hipsters är trötta på att ständigt fler får diagnosen ADHD. Därför skippar de både medicin och diagnoser till förmån för mer sällsynta sjukdomar som

error: Innehållet är skyddat!