Statsledare bildar supergrupp

Ett nytt rockband har sett dagens ljus. Några av världens största ledare som Trump, Putin och Xi Jinping har musiken som gemensam grund.

”Slap dat bass, Donny Boy”. Vladimir Putins myndiga stämma hörs på bruten engelska i replokalen i den hippa Brooklynstadsdelen Williamsburg, där det nybildade rockbandet ”Rocking Rulers” håller till.

Rocking rulers består inte av vem som helst: basen hanteras av USA:s nuvarande president Donald Trump, trummorna styrs med hård hand av Xi Jinping, keyboard och synthesizer av Putin, medan bakgrundssången levereras av Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozys och Englands Boris Johnson.

Helt oväntat har Rocking Rulers två ledsångare, nämligen Brasiliens tidigare president Dilma Rousseff Bolsonaro och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Love me or lead me

Dagens Dagblad har exklusivt fått åtkomst till bandets tisdagsövning, där det i dag är Angela Merkel, klädd i en djupröd läderkjol, som sjunger: ”Love me or lead me, it’s still an obsession, love me or lead me, that is the question.”

Låten är en coverversion av den brittiska rapparen Lady Sovereigns nummer från 2007 och planeras bli gruppens första singel. ”Min röst passar inte för rap så vi gör en långsam men ändå hård version”, förklarar Merkel. Hon justerar mikrofonen och viskar till Dagens Dagblads utsände, att Putin själv gärna hade lett sången men en av bandets managers, Italiens numero uno, Silvio Berlusconi, insisterade på nuvarande lösning.

Mix av Kanye och Carla

Gruppen skapades hösten 2016 vid en privat sammankomst som hölls av magasinet Forbes för några av världens mäktigaste personer. Hittills har det dock gått långsamt.

”Vi skulle gärna hitta vårt eget sound och vi är ju en grupp med starka åsikter”, berättar Vladimir Putin, som förklarar att det särskilt var svårt att kombinera Xi Jinpings förkärlek för Kanye West och Sarkozys dito för Carla Bruni (Sarkozy är gift med den franska musikartisten, red.). Det visar sig att Trump också har ett lätt ansträngt förhållande till Kanye, så det har varit svårt att göra alla nöjda.

Gruppens musik blir en blandning av garagerock, alternativ folkmusik och low-fi indie, förklarar Putin som utnämnt sig själv till gruppens talesman.

Bush är för country

Det är inte det enda problemet som gruppen behöver lösa i uppstartsfasen. Korta tidsplaner och diplomatiska kriser till följd av WikiLeaks avlöjanden har gjort det svårt att hitta tid att träffas i den tuffa replokalen, där heta indienamn som MGMT och The National tidigare skapat sina hits.

Dagens Dagblad erfar dessutom från källor nära bandet, att George W. Bush ville vara med på basen istället för Trump men det vägrade resten av gruppen. ”Jag sätter stort värde på George som vän men han är helt enkelt för country för oss”, förklarar Putin, medan resten av bandet nickar medstämmande i bakgrunden.

”Rocking Rulers” självbetitlade debutalbum förväntas släppas i butiker över hela världen några dagar före jul.


Översättning: CE översättningsbyrå

Dansk anställd i butik i Köpenhamn

Nu kommer det på nytt talas annat än svenska i Köpenhamns butiker. Ett av stadens varuhus har nämligen anställt en dansktalande medarbetare till arbetsgivarorganisationen Dansk

Guide till NATO

NATO är i fokus när spänningarna ökar mellan medlemsländerna och Ryssland om en potentiell militär konflikt i Ukraina. Dagens Dagblad svarar på de vanligaste frågorna

error: Innehållet är skyddat!