Sverige kommer att vinna ett stort mästerskap i fotboll innan universum upphör att existera

Sveriges fotbollslandslag kommer att vinna ett större mästerskap innan universum kollapsar, visar en ny rapport. Denna försäkran – vilken ger hopp åt kommande generationer av supportrar – kommer från Laban Arnessons Center för Sportsannolikhet och är baserad på komplexa matematiska kalkyler.

”Jag kan inte riktigt förklara hur vi kom fram till det här fantastiska resultatet,” säger en medlem av forskarlaget. ”Men enkelt uttryckt är det en variant på teoremet som säger att om ett oändligt antal apor knackar på ett oändligt antal skrivmaskiner tillräckligt länge så kommer de, förr eller senare, statistiskt sett, att råka producera Shakespeares samlade verk. Så, av samma anledning, borde Sverige – om de bara deltar i tillräckligt många turneringar, och givet en tillräckligt lång tidsrymd – till slut komma att stå som mästare.”

Men även om många besvikna svenska fans har välkomnat nyheten att deras barnbarns barnbarns barnbarns barnbarn (x10 upphöjt i 24) kanske kan komma att få smaka segerns sötma, ifrågasätter andra experter förutsägelsen. ”Vår forskning visar att svenska landslaget knappast kommer att komma längre än kvartsfinal igen innan Jorden går under av en eller annan anledning”, beklagade en astronom. ”Jag är ledsen, men beräkningarna går bara inte ihop.”

Svenska Fotbollsförbundet har valt att inte kommentera den långsiktiga förutsägelsen om sitt landslag, även om en talesman berättade: ”För att vara ärlig, så tittar vi fortfarande igenom lagets bagage för att se efter vad det egentligen var vi fick med oss hem från Japan och Korea. Vi har då inte funnit något än, men om vi gör det, skall ni bli de första som får reda på det.”

Möte med en framtidsforskare

Vi träffade framtidsforskare Matteo Rosenqvist på Institutionen för Framtidsbedömning vid Lunds universitet, för att ta reda på vad framtiden har i beredskap åt oss vanliga

error: Innehållet är skyddat!