Liberalerna kräver fritt val mellan höger- och vänstertrafik

“Vi är vuxna och självständiga individer som inte behöver staten som berättar för oss hur vi ska köra”, säger partiledaren Alfred Gränsström, och kallar regeringens trafikpolitik för totalitär och Big Mother-aktig.

I framtiden ska det vara fritt att välja om du vill köra på höger eller vänster sida av vägen. I varje fall om Liberalerna får bestämma, som i morse offentliggjorde sina radikala lagförslag som en del av “Färre förbud”-budskapet.

En annan av partiets medlemmar, Simone Muhr har tidigare kritiserat förbudet mot solarieanvändning och parfym på offentliga arbetsplatser, och nu är det alltså lagen om högerkörning som ligger på bordet.

“Staten insisterar på att blanda sig i allt vi gör. Man får inte gå och sola, man får inte röka på restauranger, och om man har en bil som man ärligt och rättfärdigt köpt för sina egna pengar, får man ändå inte bestämma hur man kör den”, säger Muhr och understryker att det fria valet mellan höger- och vänsterkörning naturligtvis även gäller för cyklar, lastbilar och andra transportmedel.

Alfred Gränsström håller med:

“Det är som om vi inte längre vore vuxna människor utan bräkande får som blir fösta fram och tillbaka av totalitära hajtänder och Big Mother-aktiga vägbommar. Men Liberalerna vill ge makten tillbaka till medborgarna.”

För att visa hur ett samhälle kan fungera för allas bästa utan byråkratiska förhållningsregler, kommer både Gränsström och Muhr under resten av veckan byta fritt mellan att köra på höger och vänster sida av vägen.


Översättning: CE översättningsbyrå

Volvo kräver att samåkning upphör

Volvo personvagnars vd Hans-Olov Persson har för riksdagen lagt fram de stora problem som finns med samåkning. Företagets fallande intäkter orsakas först och främst av

error: Innehållet är skyddat!