Windows innehåller DNA från fransman

Microsoft avslöjade idag att de satt in DNA-strängar tagna från en fransman i deras olika versioner av Windows. Bolaget säger sig inte känna till identiteten hos donatorn men dataexperter tror sig kunna spåra generna tillbaka till en servitör i Paris vilket tros kunna förklara varför ”servicen är så dålig i Windows”.

DNA, eller deoxyribonukleinsyra, består av arvsmassa och innehåller de ritningar vilket allt liv vilar på. Försöken började redan 1993 i och med Windows 3.1 och har sedan fortsatt med alla versioner ända fram till Windows 10, redogör Microsoft.

”Det rörde sig som om en ren självförtroendefråga”, säger Jezz Uzkel som leder insättandet. ”Windows har aldrig fått några positiva omdömen så vi ville att det helt enkelt skulle må lite bättre och fransmännen verkar alltid så självsäkra och övertygade om sin egen förträfflighet så vi tyckte deras DNA skulle passa perfekt.”

Istället, erkänner Microsoft, fick experimentet motsatt effekt och hela systemet upplevs nu som mer känslosamt, egoistiskt samt inte minst nedsättande och dess förmåga att skriva egen kod har inte fallit väl ut. I Windows 10 frågar till exempel installationsprogrammet om användaren är från USA och de som då klickar ”ja” får upp en ruta som meddelar ”du är överviktig”.

”Vi skulle aldrig skriva någon sådan kod”, säger Uzukel. ”Vi skulle istället ha sagt något i stil med ”din idealvikt är något över medel” eller liknande”.

Uzukel meddelade att Microsoft beslutat sig för att lägga ner DNA-försöken i och med Windows Vista eftersom systemet då spontant beslutat döpa om sig till ”Les Fenêtre” och vägrat ta några kommandon annat än på franska och alla försök att kringgå detta möttes av rutan ”Je ne parle pas Anglais”.

Avslöjandet ledde till att Frankrikes FN-ambassadör, Pierre Burgevon, lämnade in en protestnot mot Microsofts europamotsvarighet: NetherNet (tidigare känt som Holland), där han anklagade mjukvarujätten för att ”utnyttja karikatyrer av franska medborgare”. Burgevon lade däremot till att programmets åsikt att alla amerikaner är överviktiga ”är något som vi alla tycker”.

Franska järnvägsarbetare började under tiden en allomfattande sittstrejk runt om i landet och blockerade tågterminalerna och de få vägar som inte blockerads sedan tidigare av franska bönder som protesterade mot den stora studentdemonstration som började i protest mot någon annan eller något annat.

error: Innehållet är skyddat!