Tusentals människor löpte flera kilometer och stannade sedan

En stor grupp individer kom i går löpande genom Stockholm. Efter några timmar stannade de på samma plats som de startade.

Åskådarna till söndagens speciella begivenhet vet fortfarande inte vad de ska tycka om det hela. I går såg de tusentals människor börja springa och därefter stanna flera timmar senare, till synes mållöst.

“Kockan är tio på förmiddagen när jag ser en enorm grupp människor komma i hög fart mot mig. De har alla en siffra klistrad på sina kläder, de svettas och grymtar men ler samtidigt. Det var mycket märkligt”, berättar Jesper Tohfel, som var en av de första som observerade löparna på Strandvägen.

Senare berättade vänner för honom att de även sett något liknande i andra delar av Stockholm. På eftermiddagen upphörde det dock när löparna stannade på samma plats de startat på, och nu satt med energidryck och handdukar. Många var kraftigt utmattade och låg orörliga på gatan.

Ingen förklaring från löparna

“Jag kunde inte förstå vad som fått dem att springa så mycket. 42 kilometer var den någon som sa, och det låter ju helt groteskt” tycker Emma Vadman, som fanns på plats vid löpningens avslut och övervägde att ringa en ambulans. De av löparna som hade kraft att orka prata, avvisade dock behovet av läkare.

“De berättade för mig att de mådde fantastiskt. Att det var deras livs upplevelse. Jag frågade dem varför de gjorde det. Om det hade något med välgörenhet att göra, eller något slags straff och varför? Men de svarade inte.”

Det har inte varit möjligt för Dagens Dagblad att ta reda på vad orsaken till gårdagens plötsliga lopp och dess lika plötsliga avstannande. Vet du något? Skriv då till redaktionen@dagensdagblad.se


Översättning: CE översättningsbyrå

Prenumerera
Meddela mig om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ja, CIA övervakar din Facebook-profil

Dagens Dagblad kan avslöja att CIA uppnått full åtkomst till alla svenskars Facebook-profiler. Just nu kan topphemliga agenter vara i full färd att genomsöka dina

Svenskarna litar på Aktuellts historier

89 procent av svenskarna tror att Aktuellts historier är äkta. Det är enligt SVT:s generaldirektör, Maria Paraból, mycket upprörande. “Det har aldrig varit vår mening

error: Innehållet är skyddat!