Att tänka på motion håller dig i form

I en studie som finansierats av Estrella och Telia, konstaterades att det räcker med att tänka på motion 20 minuter om dagen, tre gånger i veckan för att ”medel-Svensson” ska hålla sig i form. Även om du inte har möjlighet att tänka på motion så ofta så kan du hålla dig i form genom att titta på andra som motionerar.

Studien visar att det bästa tillfället att tänka på motion är under tiden du surfar på internet där du kan hitta bilder på folk som motionerar vilket hjälper dig med koncentrationen. Ett rytmiskt klickande med musen kan också öka din livslängd med upp till 700 timmar.

”Många tror att upptagettonen de får när de ringer till Telias modempool beror på att våra linjer är upptagna”, säger vd:n för Telia Sverige, ”men sanningen är den att vi har kopplat in en slumpvalsgenerator som gör att vissa får en upptagetton och därmed klickar lite extra på musen vilket gör att de håller sig i form”.

Studien hävdar också att svenskarna är så besatta av motion och banting att det är skadligt för deras hälsa. Studien rekommenderar därför att folk ”lugnar ner sig med en påse Estrella Sour Cream & Onion chips och en sockerdricka när de läser om motion på Telias hälsoportal på internet.”

Fördelarna med den här typen av motion framhävdes av många av deltagarna i studien. ”Man trodde ju att man skulle vara helt färdig när man tänkt på motion i en timme i sträck men jag kände mig utvilad och hade säkert orkat hålla på en timme till. När jag inte hade lust att tänka på motion så kollade jag på en fotbollsmatch på tv istället och det kändes fantastiskt”, säger en av försökspersonerna.

”Många klagar, men jag kan tänka på motion i 20 minuter i sträck utan problem. Det är lögn att de 20 minuterna måste vara helt utan avbrott”, säger Estrellas närings- och motionsexpert Frida Harrysson, ”det går alldeles utmärkt att bryta ner de 20 minuterna i 20 stycken enminutspass eller fyra stycken femminuterspass. Det har samma effekt. Vi råder dock alla att prata med sin läkare innan de börjar tänka på motion, och om du är gravid eller har hjärtproblem bör du avstå helt från att tänka på motion.

Hundens egna regler

Att jaga katter: När du jagar katter, se till att du aldrig – riktigt – fångar dem. Det förstör allt det roliga. Besökare: Fastställ snabbt

error: Innehållet är skyddat!