Borlängeflicka dumpar pojkvän som skickade “perfekt” SMS

SMS med korrekt kommatering får tråkiga konsekvenser för kärleken.

“Vi hade det så bra ihop. Men jag kände mig nästan smutsig och var helt enkelt tvungen att göra slut”, berättar Susanne Ringorm från sin stuga i Borlänge.

Händerna skakar när hon berättar om förhållandet med pojkvännen Nick. Paret presenterades för varandra i juli genom deras gemensamma väninna, Mia. Och det var kärlek vid första ögonkastet när resan gick till Stockholm och Gröna Lund.

Förbannade possessiva pronomen

“Mia hade visserligen berättat att han var lite speciell”, förklarar Susanne och tar en paus för att samla sig innan hon fortsätter:

“Men att någon kan vara så känslokall chockade mig bara så mycket.”

Den 19-årige studenten hade lagt märke till att Nick hade vissa ovanliga vanor. På den första dejten på Gröna Lund hade de två turturduvorna till exempel ett långt samtal om sockervadd, och Susanne upptäckte snart att Nick lade stor vikt på skillnaden mellan sin/hans och vår/er.

“Det bekymrade mig självklart att han visade en sådan förkärlek till possessiva pronomen”, berättar Susanne som idag är glad över att kunna lägga hela upplevelsen bakom sig.

“Jag upplevde även en tydlig och klar uttalsskillnad mellan ‘ligga’ och ‘lägga’, men jag var ju bara så förälskad och då tänker man kanske inte riktigt för.”

Inte något liv att ge ett barn

Att det kunde kunde ha gått riktigt galet är Susanne övertygad om idag.

“Tänk om vi hade fått barn och han insisterat på att de alltid skulle sätta ‘r’ efter verb i presens och aldrig i infinitiv. De skulle ju aldrig få en normal tillvaro. Det är inte ett liv jag vill ge mina barn”, menar Borlängeflickan.

Det var nog först en tidig morgon i augusti som Susanne på allvar insåg att något inte stod riktigt till med Nick.

“Det var det värsta jag upplevt”, berättar Susanne om Nicks sms, som innehöll alla korrekta vokaler och rätt teckenuppsättning.

“Jag kräktes faktiskt upp lite i munnen och min väninna som var med mig då var bara helt ‘WOW! No way, det händer bara inte, det är!’-aktigt”, säger Susanne.

“Det är det ultimata förtroendebrottet och jag kommer aldrig att lita på honom – aldrig, aldrig, aldrig!”.

Lyckligtvis handlade Susanne snabbt och svarade ‘“vicken zpade, d r ZÅ over and out!”. Hennes kristerapeut har sedan dess berättat för henne att det var en helt korrekt och otroligt sund reaktion på övergreppet.

I dag har Nick bytt namn och flyttat till en annan stad efter upprepade våldshot.


Översättning: CE översättningsbyrå

Genitivapostrof ger dagsböter

Jensen’s Bøfhus blev nyligen anmälda för olovlig användning av genitivapostrof. Denna anmälan är endast en i mängden av apostrofärenden som varje dag väller in. Språkpolisen

error: Innehållet är skyddat!