Kortare arbetstid förstör familjelivet

Regeringen tvingades idag erkänna att strategin med kortare arbetstid som ett led i att uppmuntra fäder att se mer av sina barn slutat i katastrof.

Vittnesskildringar från hela Sverige berättar om pappor som stör den dagliga hushållsrutinen, går frun på nerverna och skrämmer barnen. Bortstötta av barnens irritation, enbart TV4:s barnprogram på TV och det faktum att de egentligen inte har någon meningsfull uppgift att fullfölja i hemmet har gjort flertalet män helt upprivna.

Jourhavande föräldrar har fått anställa flera telefonister och Bris rapporterar om en 125 procentig ökning av telefonsamtal från skakade barn som vid sina pappors hemkomst ombetts följa med ut och leka i trädgården när det enda de själva vill är att få bli lämnade i fred med sina tv-spel. Det tros bara vara en tidsfråga innan kung Carl Gustav tar kontakt med talmannen angående denna fråga.

Regeringens senaste kovändning innebär att de som arbetar ska hållas ifrån sina hem ett visst antal timmar varje dag. Oavsett om de är klara med sina arbeten eller inte kommer de inte tillåtas återvända hem förrän tiden är inne. Sveriges justitieminister har begärt att i hennes fall ska detta gälla för båda föräldrarna.

Idén med kortare arbetstid föddes ursprungligen i Frankrike. Där rapporteras reformen inte ha medfört några som helst problem. Nyligen avslutad forskning kring detta har dock avslöjat att istället för att åka hem uppsökte fransmännen närmsta bar och satt sedan där resten av tiden.

Instruktioner för oljebyte i bil

Instruktioner för kvinnor Kör in till Bilfixarna när du har kört 1500 mil sedan förra oljebytet. Drick en kopp kaffe. En kvart senare betalar du

Människor hävdar att de är smartare än ris

Molekylärbiologer vid Södertörns högskola upptäckte häromdagen att en riscell innehåller fler gener än en människocell. Upptäckten har orsakat kaos i hela landet när folk försöker

error: Innehållet är skyddat!