Ja, CIA övervakar din Facebook-profil

Dagens Dagblad kan avslöja att CIA uppnått full åtkomst till alla svenskars Facebook-profiler. Just nu kan topphemliga agenter vara i full färd att genomsöka dina semesterbilder och avlyssna detaljer om din musiksmak.

Genom att utge sig för att vara pizzabud från det amerikanska företaget Domino’s, lyckades Dagens Dagblads undercover-reporter få åtkomst till CIA:s hemliga avdelning för övervakning av svenska Facebook-användare. I dag kan vi därför avslöja hur tjänstens agenter närsomhelst kan avlyssna dina mest privata detaljer om ditt liv.

En avdelning som inte finns

Dagens Dagblad utsända får tillsammans med sitt alibi – en Capricciosa och en kebabpizza med extra lök och vitlökssås – åtkomst till ett topphemligt underjordiskt bergrum djupt under Rocky Mountains i Utah. I slutet av en lång underjordisk korridor finns en dörr med den kryptiska texten CivFB-SE.

Officiellt finns dörren inte, och avdelningen som den leder till är så hemlig att den lika gärna kunde vara skapad av topphemlig antimateria. För CivFB-SE är nämligen kodnamnet på CIA:s avdelning för övervakning av alla svenskars Facebook-profiler.

Den tunga metalldörren öppnas av en hungrig CIA-agent, som är noggrann med de omfattande säkerhetsprocedurerna. Bakom honom kan vår utsända se hundratals svartklädda agenter, som intensivt övervakar helt vanliga svenskars Facebook-profiler.

Kalla och topptränade blickar registrerar alla detaljer på bilder från studentfester, resor till London och väninneträffar. Och varje ”gilla” till den mest obetydliga statusuppdatering om förbättringar i graviditetsillamående blir minutiöst granskat.

Längs väggarna står stora arkivskåp i metall som tydligen är sorterade efter ämne och plats. Här är inget för obetydligt för att undgå CIA:s uppmärksamhet: Fyllepartyn, Skövde, Hipster-fixie-bikes, Stockholm och familjesemestrar är bara ett litet axplock ur arkiven som skapats utifrån svenskarnas Facebook-profiler.

Har avslöjat anarkistiskt soppkök

Dagens Dagblads undercoverreporter levererar pizzorna till Tom Danger, som, enligt sin namnskylt, är ‘Secret Facebook Security Analysist’. Medan växelpengarna räknas frågar vår utsända om det verkligen är värt allt besvär att övervaka medborgare i ett obetydligt och i övrigt vänligt sinnat land.

“Självklart är det det! Vi kan bland annat se att flera medlemmar ur en livsfarlig anarkistisk gruppering planerar ett veganskt soppkök på Södermalm om två veckor” förklarar Tom Danger med en stenhård blick, som tydligt visar att CIA inte har som mål att låta den begivenheten gå av stapeln som planerat.

Undvik det blåa Facebook-pillret

Men finns det ingen möjlighet att undvika att familjebilder och uppgifter om musiksmak faller i CIA:s klor? Jo. Kanske finns en liten ljusstrimma av hopp i mörkret.

När Dagens Dagblads utsända fått sina tio dollar och fyra cent, hör han på vägen ut ett förtvivlat skrik. Det kommer från en av researchagenterna som slängt sig på knä framför sin skärm, där han nu snyftar.

På skärmen blinkar “Profilen kunde ej hittas” under Facebooks sökfält. Agenten är uppenbart desperat.

“Hur ska jag kunna trygga vår nationella säkerhet när jag inte kan se om Jan Boklöv var på Kos i november 2009? Hur?!” Tystnad och medkännande blickar är det enda svaret.

I den förkrossade agentens frustration döljer sig kanske svaret på vad man ska göra för att inte hamna i CIA:s diaboliska kunskapsmatrix:

Låt bli att äta det blå pillret med det lilla ‘f:et’.


Översättning: CE översättningsbyrå

Experter manar till panik

Det råder kaos på börserna världen över, och den svenska aktiemarknaden är fullständigt oförutsägbar. Ledande experter i ekonomi manar därför till panik, och understryker att

error: Innehållet är skyddat!