Dagens Dagblads praktikant träffad av rymdskrot

Natten till fredagen blev Dagens Dagblads praktikant, Fredrik Storm, träffad av ett stycke rymdskrot från satelliten UARS. Skadorna är inte livshotande och Fredrik har nyss skickat en gripande ögonvittnesskildring till oss på redaktionen.

Jag, Frederik Storm, blev träffad av avfall från rymden. Rymdskrot. Rester av en satellit. Nu ligger jag på Karolinska sjukhuset. Trots krossade ben håller jag fanan högt och skickar härmed min ögonvittnesskildring som utan tvekan är den största händelsen i världshistorien.

Klockan 00.23 fredag natt befann jag mig i området runt Södertälje hamn. Diktafonen var redo – någon hade tipsat mig om att en större narkotikaaffär skulle äga rum vid 1-tiden.

Men innan dess inträffade en betydligt större händelse. En stor bit av en satellit, tidigare i omloppsbana – ute i det oändliga universum, bröt sig igenom jordens atmosfär och dök mot sitt mål, mig – Fredrik Storm.

I 13 timmar var jag medvetslös medan läkarna kämpade för mitt liv. Det som var 2,5 miljoner gånger osannolikare än att få sju rätt på Lotto, inträffade mig. Självklart hände det mig.

Ingen överraskning

Det förvånade många att någon blev träffad. Men mig förvånade det inte. Skulle det hända någon skulle det naturligtvis hända mig. Universum har vänt sig mot mig. Men det skedde ju redan under valet. Politikernas brist på vilja att låta sig intervjuas. Det är logiskt att jag skulle sluta med att få rymdskrot i huvudet.

Nu ligger jag här, under ständig observation. Kanske är mina inre organ söndertrasade. Kanske kommer mina gener nu att muteras. Man vet aldrig med rymdskrot. Man vet aldrig vad som kan hända. Vad som suttit på det. Okänt, sällsynt aldrig tidigare sett av människor.

Kanske får jag superkrafter. Kanske bryter sig en alien ut ur min mage.

Kanske får jag en intervju med statsministern.

Dagens Dagblads redaktion önskar Fredrik Storm bättring och kan dessutom meddela att en annan satellitdel träffade en lamafarm nära Lima. Den träffade med så stor kraft att flera hundra lamor trillade ner från en bergssida och välte ett träd som träffade en lastbil med giftigt avfall, som flöt ut över ett större område och förgiftade grundvattnet. Katastrofens omfattning är ännu okänd men kan knappast jämföras med det som drabbat Dagens Dagblad.


Översättning: CE översättningsbyrå

Svenskarna litar på Aktuellts historier

89 procent av svenskarna tror att Aktuellts historier är äkta. Det är enligt SVT:s generaldirektör, Maria Paraból, mycket upprörande. “Det har aldrig varit vår mening

Svensk forskare löser istärningsmysteriet

Kvantfysikern Isa Berg skördar internationella erkännanden efter sitt avslöjande om att istärningarna i colan försvinner, om vätskans temperatur är högre än istärningarnas. Nu hävdar en

error: Innehållet är skyddat!