Dagens Dagblad auktionerar bort uppsagd personal

Som en del av personalnedskärningarna som den otroligt seriösa dagstidningen Dagens Dagblad tillkännagav förra månaden säger de idag att de inte kommer att släppa personalen rakt av, utan istället auktionera bort dem en och en.

”Jag tänkte bara låta dem gå, men när de själva föreslog auktionen som ett sätt att få in lite pengar, tyckte jag att det var en bättre idé. Förresten är vi betydligt fler anställda än vad jag först trodde”, säger sajtens chefredaktör och ansvarige utgivare Otto Bösch.

För att öka intresset i de anställda, som kommer från sajtens numera nedlagda marknadsavdelning, har Dagens Dagblad parat ihop varje anställd med en exklusiv samlingssak från sajtens presentshop.

Än så länge har buden på ”marknadsassistent Glenn Dimlund med ett par mexikanska jordnötsskålar” gått ganska långsamt, medan auktionen på ”marknadschef Sven-Britt Nagel med ett handmålat uppläggningsfat för sardiner” varit ganska hektisk.

”Jag tycker det är ganska uppenbart varför buden på mig strömmar in. Jag har flera års erfarenhet av produktplacering, känsla för innovativa produkter och jag kommer med ett matchande uppläggningsfat”, avslutar Nagel.

Presskontakt: redaktionen@dagensdagblad.se

error: Innehållet är skyddat!