Hunduppfödare berömmer avelsmetoder hos det brittiska kungahuset

Äntligen har de kungliga hittat friska gener som inte skapar avvikande och muterade individer, säger hundexperten Matthew Langton inför bröllopet mellan den brittiska prins William och Kate Middleton.

Groteska ansikten, sneda tänder och ångestpräglade neuroser har i alla tider karaktäriserat individer från de europeiska kungahusen. Särskilt det brittiska kungahuset har haft problem med en eftersläpande samling genetiska drag som enbart blivit värre av blandningen med prinsar och prinsessor från fastlandet.

Men bröllopet mellan prins William och Kate Middleton kommer, enligt hunduppfödaren, Matthew Langton, resultera i avkomma med “kraftigt hår, klara ögon och normala tänder.”

Det beror både på Kate Middletons imponerande stamtavla och vissa av prins Williams gener från hans mor, den bortgångne prinsessan Diana. Blandningen skapar en genuppsättning som kan vara ända upp till 75 procent livsduglig.

Avel är fullt av risker

“Men avel är alltid fullt av risker. Prins William kan mycket väl vara bärare av många olyckliga gener från fadern och morfadern. Som det tomma uttryckslösa ansiktet, de oproportionerliga öronen och den pinsamma uttalandena. Alla dessa ting kan dyka upp som gubben i lådan”, varnar Langton och uppmanar därför alla kungahus att konsultera experter som han innan de inleder nya avelsrundor. Han har nämligen god erfarenhet av att hitta individer som kan motverka negativa genuppsättningar hos kungligheter.

“Jag hjälpte det danska kungahuset att skaffa genmaterial från Asien och Australien, vilket har resulterat i en helt annan typ av avkomma än den vi tidigare sett inom familjen. Borta är fetman och det upprymda uppförandet”, förklarar Langton. Han är dock en smula missnöjd med den fart de danska kungligheterna avlar. “Hos hundar är fyra, fem eller till och med sex avkommor per födsel naturligt men hos människor ser jag helst att man stoppar vid två”, menar Langton.


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!