Far rasande över barnteckning

Far skäller ut son på grund av konstnärligt oambitiös och ”rent ut sagt ful” teckning.

Sexåriga Noah Björnlund från Avesta hade sett fram emot att ge teckningen han ritat i skolan till sin far. Noah hade lagt ner två timmar och nästan alla kritor på att teckna en bild av familjen som står samlad framför deras hus.

Det var dock inte entusiasm som pappa Nils Björnlund gav uttryck för efter att han fått se bilden.

“Den är hopplös, fullständigt hopplös. Perspektivet är helt fel – om man överhuvudtaget kan prata om perspektiv. Det finns ingen horisontalpunkt i bilden, och objekten i förgrunden är mindre än de längre bort. Vår hund ser ut som en katt medan personerna är formlösa klumpar som ler överdrivet och tillgjort.”

Noahs mor, Elisabeth Björnlund, menar dock allt är svårt i början och betonar att Noah trots allt bara är sex år gammal. Moderns invändningar avfärdas dock kategoriskt av Nils.

“Bara för att man är barn betyder inte det att man har rätt att tvinga på andra sina hemska krusiduller. Javisst, man kan väl kalla det en form av oavsiktlig naivism. Men det skulle inte vara rättvist för naivism kräver trots allt en basal kunskap om konstnärliga verktyg. Det här är bara amatörmässigt och dåligt.”

Trots upprepade försök lyckades inte Dagens Dagblad får en kommentar från Noah själv, då han ska ha låst in sig på sitt rum, där han gråtande vägrar att komma ut.


Översättning: CE översättningsbyrå

Man får rätt i något

I går på eftermiddagen hände det som skogsarbetaren Kjell Olsson aldrig trodde skulle ske. ”Min hustru och jag satt som vanligt och småpratade över eftermiddagskaffet.

error: Innehållet är skyddat!