Företag i chock efter baktalsfall

Anställda på ett företag i Gislaved får psykologisk krishjälp efter ett chockerande fall av baktal.

På torsdagsmorgonen var Beatrice Berg, personalchef på ett företag i Gislaved, tvungen att meddela något mycket obehagligt till sina anställda:

“En medarbetare berättade för mig att han hört två kvinnliga anställda baktala en annan kvinnlig anställd. Efter ett samtal med de två står det klart att det faktiskt inträffat, och som personalchef var det mitt ansvar att informera alla medarbetare.”

Enligt en källa skulle de två kvinnliga anställda suttit på ett café i staden. Hen tjuvlyssnade och kontaktade strax därefter personalchefen då de två kvinnorna sagt elaka saker om en gemensam kollega. Källan, som önskar vara anonym, fortsätter:

“De kallade vår kollega för ‘en grinig potatisgris’ och skojade om att hon nog gick runt därhemma och sög på citroner eftersom hon alltid var så sur.”

Erbjudande om psykologisk krishjälp

Som väntat blev det en chock för den anställda att höra att en av deras kollegor blivit baktalad. Därför erbjöds alla anställda kort därefter psykologisk krishjälp för att kunna ta sig igenom den svåra tiden.

Helle Lundin är en av medarbetarna som valde att tacka ja till erbjudandet.

“Jag tackade ja till att prata med krispsykologen”, berättar hon. “Det kom verkligen som en stor chock att någon uppfört sig så omoget. Och bara tanken på att gärningsmännen fortfarande går runt här i företaget. Vad händer om det fortsätter? Vem går det ut över nästa gång?”

Dagens Dagblad känner inte till om ärendet får konsekvenser för de skyldiga. Men både Helle Lundin och den anonyma källan menar att de bör avskedas direkt. “Med det uppförandet förtjänar man inte att arbeta”, hörs det enat från de två.


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!