Man död efter slagsmål, visar dagens opinionsundersökning

Andra siffror tyder dock på att han enbart är allvarligt skadad. Dagens Dagblad ger en överblick över alla undersökningar som handlar om mannens öde.

Sent på lördagskvällen sa byggnadssnickaren Jack Söderlund från Enköping farväl till sin fru och begav sig mot sin stamkrog Daltons Bodega. Sedan har ingen hört något från honom, förutom att han skulle ha varit inblandad i ett större slagsmål utanför krogen. Möjligtvis har detta resulterat i Jack Söderlunds död, möjligen enbart allvarlig skada, visar flera opinionsundersökningar.

Dagens Dagblads egen avdelning för opinionsundersökningar, DD Analys, har samlat sjutton medborgarundersökningar, där svenskar i hela landet fick frågan om Jacks tillstånd. Utifrån resultaten kan vi konstatera följande:

53 % av de utfrågade anser att Jack Söderlund är död, medan 42 % tror att han kommit till skada men fortfarande lever. De resterande fem procenten svarade “Inget av dessa” eller “Vet inte”.

Kan vända mot “Levande” i morgon

Därmed lutar DD Analys:en en aning åt “Död”, men enligt en expert kan bilden snabbt ändras.

“Det går inte att säga om opinionsmätningarna i morgon drar sig mot ‘Levande’. Söderlund har haft tydlig medvind och även om slagsmålet inte var hans bästa drag rent hälsomässigt, är det dumt att räkna ut honom”, menar vår analytiker Bengt Fårgård, och tillägger att Jack Söderlunds motståndare sannolikt kommer att utnyttja dagens opinionsmätningar till att meddela att de fortfarande är i livet.

Söderlunds allierade, först och främst hans hustru och 4-åriga dotter, vill inte uttala sig om mannens tillstånd men fasthåller att “det är upp till svenskarna att avgöra”.


Översättning: CE översättningsbyrå

Humanist förvärvar verklig kompetens

En 26-årig student i idéhistoria fick en chock när något han lärt sig på universitetet visade sig kunna användas i den verkliga världen. Martin Snickardotter

error: Innehållet är skyddat!