Gates Foundation stämmer tusentals välgörenhetsorganisationer

Bill and Melinda Gates Foundation, söker skadestånd från sina konkurrenter på tiotals miljarder dollar, och har enligt uppgift i tisdags lämnat in en stämningsansökan mot tusentals välgörenhetsorganisationer för att de gör intrång i sitt varumärkesbegrepp filantropi.

”Det har tyvärr kommit till vår kännedom att det finns välgörenhetsorganisationer över hela världen som har försökt hjälpa människor, vilket är ett klart och tydligt brott mot vårt patent från 2004 på konceptet filantropiskt givande”, skriver stiftelsen i en stämningsansökan mot mer än 5 000 organisationer, däribland Läkare utan gränser.

”Dessa organisationer måste omedelbart upphöra med alla försök till välgörenhet. Endast Bill och Melinda Gates Foundation får ge mat och medicinsk hjälp till Afrika eller hjälpa fattiga barn. I slutändan hoppas vi att denna rättsprocess kommer att tvinga våra konkurrenter att stänga sina dörrar och hindra dem från att översvämma marknaden med billiga idéer om hur man kan hjälpa människor. Den här typen av immaterialrättsligt skydd är viktigt, annars skulle vem som helst kunna ge pengar till behövande människor.”

Gates Foundation meddelade också att den vidtog rättsliga åtgärder mot filantropiska givare på den svarta marknaden som bryter mot deras varumärken genom att donera blod eller ge några dollar till en hemlös person.

error: Innehållet är skyddat!