Google Plus-användare eniga: Google Plus är bäst

Användare av det sociala nätverket Google Plus är eniga om att sajten är det absolut bästa forumet för diskussioner om hur bra Google Plus är.

Facebook har tjugo gånger så många användare men det bekymrar inte fansen av Google Plus. De är i stort sett alla eniga om att deras forum är det bästa i världen. Det visar en undersökning där 99 procent av de tillfrågade Google Plus-användarna höll med i påståendet “Jag använder helst Google Plus för att lovprisa Google Plus överlägsenhet”.

Dagens Dagblad har talat med två slumpvis utvalda Google Plus-användare: IT-journalisten Bertil Block och mjukvaruutvecklaren Isak Håård.

“Vissa menar att det är en nackdel att inte så många använder Google Plus. Men det är faktiskt en fördel eftersom det är exklusivt och helt utan trista, vanliga människor och deras icke-Google-relaterade menlösa samtal. Seriöst, du vill ju inte vara i ett nätverk där du måste vara social med din mamma eller tillfälliga personer i grannskapet”, säger Bertil, och Isak håller med.

“Exakt. Vanliga människor är verkligen en belastning. Det är som om de alltid vill prata om saker som inte har något att göra med hur bra Google Plus är. Det som Facebook inte förstår är att bara för att man själv har lagt till eller accepterat någon som vän, innebär inte det att man vill lyssna på dem och deras icke-Google-relaterade banaliteter.”

Cirklar är häftiga

På frågan om vilka funktioner som gör Google Plus så bra, framhäver båda Google Plus cirklar, som låter användaren ordna kontakter i olika grupper efter ämne eller relation. Bertil förklarar hur han själv använder den funktionen.

“Jag har till exempel skapat en ‘Facebook är tråkigt‘-cirkel och en ‘Google Plus är fantastiskt’-cirkel, och så kan jag bara klicka på det ämne jag helst vill läsa om. Det är ju bara så häftigt”, säger han.


Översättning: CE översättningsbyrå

Virusvarning – det värsta hitintills

Ett nytt virus som kallas ”arbete” är i omlopp. Om du mottar något relaterat till ”arbete”, antingen via e-post, internet eller helt enkelt överlämnat från

Ja, CIA övervakar din Facebook-profil

Dagens Dagblad kan avslöja att CIA uppnått full åtkomst till alla svenskars Facebook-profiler. Just nu kan topphemliga agenter vara i full färd att genomsöka dina

Lösenordstips gör bara saken värre

Arne Trygg, skadereglerare inom försäkringsbranschen, blev frustrerad i morse över den ohjälpsamma ledtråd för lösenordsåterställning som han skapade, vilket gjorde det ännu svårare att få

error: Innehållet är skyddat!