En konstutställning som berör och manar till eftertänksamhet

Den välrenommerade konstnären Jeanette Teslows installation ”Hemma” finns just nu uppställd till allmänhetens beskådande. Hon har valt en villa belägen i en svensk småstad som utställningslokal.

”Jag ville att omgivningarna skulle kännas autentiska och inte så tillrättalagda som det gärna kan bli i en utställningshall. Ljuset, lukterna och ljuden spelar en stor roll i mitt skapande och här har jag fått den känslan som jag ville ha”, säger Jeanette Teslow och slår ut med armarna.

I den ordinära villan som rymmer hela utställningen finns det små rum uppbyggda och inredda som ett vanligt hem. Alla rum har sitt eget tema och visar upp olika ansikten för besökaren.

– Alla kan lägga sin egen tolkning i varje rum utifrån de upplevelser och erfarenheter som man bär med sig, säger Teslow.

Överfulla garderober

Installationen berör och manar till eftertänksamhet, men framför allt ger den oss en bild av den lilla människans alla dilemman. Här ligger det dåligt samvete i nästan alla hörn, tröttheten finns närvarande hela tiden och ett och annat gräl ligger och skräpar i soffan. Dålig organisationsförmåga finns representerad i form av proppfulla lådor och överfulla garderober och det skrala kylskåpet får stå som ett monument över en ansträngd ekonomi.

Spegel av vår samtid

Det här är en utställning som har fått många reaktioner från besökarna. Ingen går härifrån oberörd.

– Jag känner igen bitar från mitt eget liv, och det gör ont, säger Johan Balke, konststuderande, efter en rundvandring.

– Detta är en installation som alla borde se, den är en spegel av vår samtid, tycker Monica Guldbrandsen, projektledare.

– Mitt i prick! Precis så här är det. Jeanette Teslow har verkligen fångat situationer och ögonblick från allas verklighet!, utropar Patrick Melland, socionom.

Men alla är inte odelat positiva, några besökare har till och med blivit upprörda.

– Så här ser det nästan ut hemma hos mig, min tvättkorg är också överfull, och min kattlåda luktar precis lika illa!, utbrast en av besökarna, Frode Lyngstad, lantbrukare.

Svenska ordspråk, något modifierade

ordspråk subst. ordspråket = stående uttryck för mer eller mindre schablonartat påstående: ordspråkssamling; vanliga ordspråk som ”En olycka kommer sällan ensam” se även ordstäv och

Anonyma tänkare

Det började oskyldigt. Jag började tänka på fester då och då för att koppla av. Ofrånkomligen, ledde den ena tanken till den andra, och snart

USA trycker varningstext på solen

Vi kan nu avslöja att den amerikanska regeringen kommer att skriva en varningstext på solens yta. Den drastiska åtgärden har tvingats fram efter att en

error: Innehållet är skyddat!