Inbrottstjuv rasar över bristande snöröjning

Det skapar en farlig arbetsmiljö när villaägare glömmer att skotta snö i uppfarter och längs trädgårdsgångar, säger inbrottstjuv.

Inbrottstjuven Ricky Markussen har vid flera tillfällen talat med Dagens Dagblad om de utmaningar han upplever i sitt arbete. Markussen kämpade bland annat för branschens sak när de långfingrade ekvilibristerna förbisågs i distributionen av coronahjälp-paket, och kritiserade människors förvärv av förfalskade varor, vilket slår hårt mot inbrottsyrket.

Nu är det galet igen, säger Markussen, och den här gången påverkas inte bara inbrottstjuvarnas inkomst, utan även deras säkerhet. Villaägares bristande snöröjning av uppfarter, terrasser och korridorer skapar en livsfarlig arbetsmiljö för inbrottstjuvar.

Sätter vår hälsa på spel

”Det kalla vädret sammanfaller med vår högsäsong vid jul. Därför är det alltid en utmaning om husägare tillhandahåller saltning och snöröjning så att vi kan göra vårt jobb. Och där måste jag bara säga att jag är chockad över hur lite de gör åt det. Det är som om de inte förstår att det är vår hälsa som de sätter på spel”, säger en upprörd Ricky Markussen.

”Till exempel en träterrass i frostigt väder. Alltså, om den inte är saltad och det är is på den så är den helt extremt hal. Det är störtfarligt”, fortsätter han och uppmanar husägare att ägna mer energi åt att säkerställa en bra arbetsmiljö för inbrottstjuvar.

”Vårt arbete innebär ofta att vi hamnar i besvärliga situationer. Till exempel om man måste krypa in genom ett öppet källarfönster. Då är det viktigt att du har fast mark under fötterna. Man kan inte heller bryta upp en dörr med kofot om man inte står ordentligt på underlaget, säger Ricky Markussen som sett flera kollegor skada sig i decembersnön.

”En av våra rumänska kollegor gled ner i ett ljusinsläpp uppe i Hørsholm här häromdagen. Och en av mina mycket goda kollegor från Køge ramlade och slog i huvudet på en träterrass förra året. Det kostade honom både en vecka på sjukhus och fem månader i fängelse, eftersom Falck-räddarna kontaktade polisen, och det är inte så bra i vår bransch”, säger Ricky Markussen.

Lägg spade och salt redo för tjuven

Om man är bortrest, till exempel i samband med julen, uppmanar Ricky Markussen därför villaägare att lägga salt och snöskyffel redo för inbrottstjuvarna.

”Vi har bara några minuter från det att larmet går, så det är lite svårt att bryta sig in och hämta saker. Det är mycket lättare om det står klart utanför dörren”, avslutar han.

Tråkigt namn skapar tråkig Bo

Ända sedan Bo Al var barn har han levt ett tråkigt och enformigt liv. Hans namn bär skulden, menar han själv. Nu forskning visar att

Man gråter över spilld cola

Det skulle bli en trevlig kväll. Frun och barnen var bortresta och Mikael Jansson var utrustad med film, cola och en stor påse godis. Men

error: Innehållet är skyddat!