Vänsterpartiet: Arbetslösa ska med oss till Kos

Den nya finanslagen ger alla socialbidragstagare rätt till fem veckors semester betald av staten. Det utnyttjar Vänsterpartiet till att bjuda med alla på semester till den grekiska övärlden.

Azurblått hav, en svalkande bris och all ouzo du kan dricka. Så lyder Vänsterpartiets erbjudande till de över 390 000 personer som får socialhjälp i Sverige.

”Bidragstagare kan inte använda flyktiga avsiktsförklaringar till något. De behöver fasta ramar, inom vilka de kan utveckla sig på ett vettigt sätt. Inom Vänsterpartiet tror vi att sol och värme är precis det som de resurssvaga svenskarna behöver så att de kan komma ovanför ytan igen”, säger Patrik Leninen, partiordförande.

Stannar lite längre på bidrag

Erbjudandet gäller från och med nu fram till julen 2020 och låter alla med bidrag fritt välja en resa till söderns sol under året. Hos de bidragstagare som Dagens Dagblad talat med är glädjen stor.

”Det är en alla tiders idé som Patrik fått. Vi kanske stannar på bidrag lite längre än vi annars tänkt oss nu när vi får möjlighet att komma ut och uppleva något”, säger Berra Brun till Dagens Dagblad. Han och flickvännen Majvor beger sig på en tre veckor lång avkopplande semester i maj, då de inkvarterar sig på Hotel Paradise Resort på ön Kos.

Hjälper våra grekiska bröder och systrar

Partiordföranden för Vänsterpartiet, Patrik Leninen, ska själv vara reseledare på flera av resorna och understryker att han har full uppbackning från hela sin partiledning, när hon lämnar politikeruppdraget några veckor till sommaren.

Grekland är valt som resmål eftersom partiets frontfigur fick ett erbjudande han inte kunde avstå ifrån.

”På grund av krisen är priserna på resor till Grekland väldigt rimliga och på det sättet hjälper vi också våra grekiska bröder och systrar i nödens stund, samt håller omkostnaderna nere på ett minimum”, menar Patrik Leninen och tillägger: ”Ekonomiskt ansvar är ju något som både vi och regeringen delar.”


Översättning: CE översättningsbyrå

Facebook ersätter demokratisk process

Svenska politiker kommer att flytta val, lagförslag och andra parlamentariska grundpelare över till den sociala nätverken. Det självklara valet menar experter på nya medier. I

Politik bättre om alla bär roliga hattar

Det nervkittlande maktspelet innan valet kommer att bli betydligt mer intressant om partiledarna har hattar i sprakande färger. Det menar två tredjedelar av svenskarna enligt

error: Innehållet är skyddat!