Medelålders galleriägare hittar bärnsten

Den 47-årige Doris Flane fick något av en överraskning när hon tidigt på måndagen rastade sin hund i närheten av fyren Långe Jan.

“Först trodde jag bara att det var en gyllene sten som låg i vattenbrynet men när jag kom närmare kunde jag tydligt se att det handlade om en bit bärnsten, ungefär lika stor som min tumnagel”, berättar Doris och visar med stora armrörelser sin entusiasm över sitt unika fynd.

Det är inte första gången som turen ler mot Doris. Hon minns till exempel hur hon under våren 1996 hittade två murstenar i närheten av Grönhögen. Själv menar Doris att det handlar om mer än ren tur. “Det var inte lika mycket jag som hittade bärnstenen som bärnstenen som hittade mig”, säger hon med en drömmande blick.

När Doris inte hittar saker längs Ölandskusten, driver hon ett litet galleri i vilket man förutom målningar skapade av lokala konstnärer kan köpa handsnidade afrikanska statyer och hemmagjord batik.


Översättning: CE översättningsbyrå

Familj försvunnen på Ikea

En familj på fyra personer försvann i måndags spårlöst på IKEA i Haparanda, trots varuhuskedjans pilsystem. Ikeas varuhuschef Hannu Skrufv menar att händelsen är beklaglig

error: Innehållet är skyddat!