Bagdad United satsar på seger i Champions League

Champions League som kommer att gå av stapeln 2020, har fått en ny utmanare om titeln – Bagdad United. Laget presenterade nyligen en rad imponerande värvningar och är fast beslutna att kamma hem segern.

Före detta AIK-tränaren Stuart Baxter som studerat den irakiska laguppställningen hade följande kommentar på dålig svenska: ”Det här är den hittills bästa anledningen att inleda ett fullskaligt krig mot Irak. Hellre möter jag en armé än denna ruggigt starka uppställningen från fotbollens avgrund.”

Laget leds av högerfotade teknikern och spelfördelaren Zinedine Saddam. Han allena kan höja ett lag från att vara ett i mängden till skyhöga favoriter. ”Han är en av, om inte den bäste mittfältaren i dagens fotboll”, bedömer Manchester Uniteds coach. ”Jag hade köpt honom för 50 000 000 000 pund vilken dag i veckan som helst… och nu när jag tänker efter, skulle jag faktiskt kunna göra det.”

Tillsammans med Saddam på mitten finner vi dribblern Leninardo, alltid offensiva högerbreddaren George Dubya Best och vår egen Tobias Linderoth. ”Alla lag behöver en Linderoth”, försvarade tränaren Rudi Fuhrer sitt något oväntade val av defensiv mittfältare. ”Någon som aldrig spelar, aldrig gör mål, eller för den delen slår en passning som inte godkänts i rugby. Det stärker de andra.”

På topp finns tre av fotbollens snabbaste fötter och säkraste avslutare att välja mellan. Bara den tilltänkta startduon med Andrej Chauchenko och Thierry Heinrich torde vara nog för att sätta skräck i europeiska toppklubbar. Men med en imponerande sista-minuten-värvning av Usama Ben Owen kan laget nu stoltsera med det vassaste anfallsparet någonsin. ”När Thierry trycker på gasen är det få försvarare som hänger kvar. Ben Owen kan visserligen vara komplett osynlig under en hel match men när läget ges, då slår han till – utan nåd.”

”Vårt mål är att spela publikvänlig fotboll”, förklarade coachen innan han presenterade sin backlinje. Och valen där stödjer verkligen uttalandet. Med spelskickliga killar som Augustavo Pino Poyet och frisparksgeniet Roberto Castros där bak känns det säkert att utlova Bagdads fans några riktigt roliga matcher under den kommande säsongen.

Till och med på bänken ser United farliga ut. Bulgariska storstjärnan Mirosevic är alltid ett säkert kort, och även om Stefan Schwartzkopf uppges ha svårt att acklimatisera sig i sin nya omgivning så har klubben i den forne svenska landslagsmannen och armégeneralen en riktig krigare att sätta in när det tryter.

Lagets på papperet enda svaga länk är på målvaktssidan. Utan att ännu fått Oliver Genghis Khans underskrift på papper har lagledningen tvingats till nödlösningar. ”Vi frågade Mitsubishi, och han sa ja”, berättade Rudi lättad. ”Han passar inte alls in, men det har han väl aldrig gjort. Med honom i mål gäller det förstås att få väck bollen från vårt eget straffområde med alla medel. Eventuella straffar som döms mot oss kommer vi att överklaga till Haag och fullt ut förneka.”

Laget fick en mycket bra start på säsongen i går kväll när de besegrade regerande asiatiska klubbmästarna Al Hilal med 5-0 i en gruppmatch i asiatiska Champions League. Detta trots att flertalet Bagdadspelare blev utvisade för förseelser som terrorism, brott mot mänskligheten och hands.

error: Innehållet är skyddat!