Hockeyns hippa trendlejon brädade

Under förra veckan, då världens ledande modehus presenterade sina vårkollektioner, blev det obönhörligt tydligt att ishockeyns trendsättare till slut kommer att avsättas från sin fasta plats på modetronen.

Efter att ha lett utvecklingen inom manlig look och ”rätt” stil i flera år går skrinnarna nu mot dystrare tider. Världsledande designers som JP Gaultier, Tommy Hilfiger och Christian Dior tycks nämligen inte längre stödja hockeylirarnas så tidigare avgudade drag. Det var som en känd trendsättare uttryckte det: ”Det tandlösa leendet är såååå gårdagens nyheter.”

Och motgångarna rör inte bara tänder. Ute är också anorektiska modeller, designade suspensoarer och – värst av allt – ett sorgmodigt adjeu ges till den legendariska hockeyfrillan. För det verkar som om frillan som i åratal har fått både blondiner och brunetter på knä snabbare än motståndaren i en av Don Kings riggade boxningsmatcher, till slut har spelat ut sin roll.

Washington Capitals forwardsstjärna Jaromir Jagr, som tills nyligen själv var en sann vän och bärare av hockeyfrillan, blev ledsen när nyheten nådde honom. ”Gosse, jag älskade den frillan”, förklarade han. ”Tro mig, det tar år att frambringa den stripiga lystern och den svettiga känslan.”

Spelarnas fruar däremot tog nyheten om att deras förut så vackra hälft nu inte längre åtnjuter de modemedvetnas respekt världen över, med lugn. ”Vem bryr sig”, kommenterade frugan till entandade veteranen Ray Bourque. ”Vi gör det ändå bara för pengarna.”

Rollatorstölder ökar lavinartat

Rollatorstölderna i Sverige har ökat med 340 % hittills i år, det vill säga nära en fyrdubbling. Det är framför allt i storstäderna som problemen

Elever beskylls för lärarbrist

En ny rapport lägger skulden för dagens lärarbrist på dem som skall erhålla utbildningen – eleverna. Den kroniska lärarbristen, vilken innebär att så många som

error: Innehållet är skyddat!