Ny version av Netscapes webbläsare

De 14 användare i världen som fortfarande använder Netscape Navigator som webbläsare jublade i veckan över att version 9 av Netscape nu äntligen är släppt.

Detta är den enda nya version av webbläsaren på 22 år och är en produkt som Netscapes ledningsgrupp förutsåg totalt skulle blåsa bort Microsofts Internet Explorer. ”Om det var 1997.”

”Det här är en fantastisk webbläsare, och jag tror att om alla inte redan använde Explorer, så skulle de definitivt byta till denna”, sa Netscape-användaren Bengt Sädesfors i Norrtälje. ”Jag ska garanterat ladda ner den här godsaken, och jag tänker använda den också, om Explorer kraschar eller nåt.”

För att förstärka sin marknadsposition, tillkännagav Netscapes vd Jim Martin ett ”större” partnerskap med Apple. Apple kommer att ha Netscape 9 installerad på alla nya datorer. Detta strategiska drag kunde vi höra Martin skryta med, det skulle verkligen krossa Microsofts starka placering på webbläsarmarknaden. ”Om det var, låt oss säga, 1984.”

Allt fler börjar sjunga hemma

Cd-priset går upp igen! Nu ska en cd-skiva kosta 199 kr. Skivbolagen befarar att det höga priset kommer att leda till minskad skivförsäljning. De är

PawSense skyddar din dator från katten

Om du har problem med att katten använder din dator finns det nu äntligen en lösning: PawSense (”Håll tassarna borta”) från det amerikanska företaget BitBoost.

Pongo tar ut skilsmässa

Hollywoodstjärnan Pongo, känd från filmen 101 dalmatiner, har tagit ut skilsmässa från sin tik Perdita. Orsaken till skilsmässan uppges vara otrohet, vilket Perdita inte förnekar.

error: Innehållet är skyddat!