Investerare chockade över att Cisco inte bara är en aktie

Ryktena om Cisco Systems har cirkulerat i flera månader, men vinstvarningen och det efterföljande kursfallet i förra veckan lämnade investerare tvekande om huruvida Cisco kanske inte bara är en berömd IT-aktie, utan eventuellt till och med driver ett stort företag som tillverkar obegriplig utrustning för användning inom IT-området.

”Jag investerade i Cisco för två år sedan därför att jag blev tipsad om att det var en bra IT-aktie”, berättade Siske Pool från Haparanda. ”Ärligt talat, så tänkte jag aldrig på att det kunde finnas något mer bakom. Nu känner jag mig faktiskt lite lurad.”

Från att en gång varit en av de säkraste investeringsobjekten i IT-branschen, har Ciscos aktier fallit 80 % jämfört med förra årets höjder. Som en följd av detta har mycket mera fokus nu lagts på företagets marknadsandelar, vinst och deras produkter såsom routrar, switchar och VPN-koncentratorer. Sällan, om ens någonsin, identifieras Cisco längre som bara ett bra investeringsobjekt eller en ”IT-aktie att räkna med”.

Cisco Systems styrelseordförande Nicolas Waller sade att han var ledsen att investerare fick höra sanningen om företaget på detta sätt, men trodde samtidigt att avslöjandet skulle vara bra i det långa loppet.

”Tills helt nyligen var den enda anledningen att folk kände till Cisco Systems dess berömda aktie”, sade han. ”Nu kommer man att känna till oss på grund av vad vi tillverkar. Vi kommer att bli som vilket annat IT-bolag som helst.”

Siske Pool höll dock inte med. ”Andra IT-bolag tillverkar ju prylar som går att begripa”, sade han.

Finska – det nya världsspråket?

”Har tiden kommit för det finska språket att intaga platsen som ett världsspråk?” Det är uppenbart att det är svårt att besvara en sådan fråga

Friår blir friliv

Tusentals svenskar har utnyttjat möjligheten till friår och tagit ledigt från sitt arbete samtidigt som en arbetslös fått möjligheten att komma in på arbetsmarknaden. Efter

error: Innehållet är skyddat!