Bagarlärling bakom kritisk feldosering i pepparkakor

En ung bagares förväxling av peppar och florsocker ledde på fredagen till klagomål och magknip i Hackebackeskogen. Livsmedelsinspektionen är inblandad i ärendet.

Uppenbarligen har ett misslyckat försök att lära en ung bagare recept på pepparkakor med hjälp av sång, orsakat omfattande magknip i och runt Hackebackeskogen. Flera missnöjda kunder vände sig under fredagen till skogens bageri för att klaga på ”oätliga” pepparkakor.

Bagarmästare Hare förklarar att han hade det överlämnat ansvaret för pepparkakorna till sin unge lärling då allt gick fel.

“Jag lärde honom receptet med hjälp av en sång som jag alltid har använt. Den är otroligt enkel men likväl verkar det som om lärlingen lyckades förväxla florsocker och peppar – och alltså hällde han i ett helt kilo riktigt peppar i degen.”

Bagarmästare Hare beklagar kundernas negativa upplevelse och menar att bagarlärlingen bör fundera över sin framtid i branschen.

“Det är kanske inte riktigt rätt bransch för honom när han har så dålig kontroll på elementär dosering av kryddor. Alltså, ett kilo peppar!”

Mister Elit-Smiley

Tills vidare har bageriet ställt in all produktion, och Livsmedelsinspektionen har gått in i ärendet med anledning av Mikkel Räv, som blev särskilt hårt drabbad av det dåliga bakverket.

Livsmedelsinspektionen är ännu inte klar med sin utredning men en tipsare uttalar sig anonymt.

“Inte enbart var mängden peppar fullständigt oacceptabel utan vi har även hittat en stor mängd gnagare i själva bageriet. Det här får konsekvenser, det råder inga tvivel om att de mister sin Elit-Smiley.”

Bagarmästare Hare beklagar djupt alla berörda kunder och försäkrar att han personligen kommer att ansvara för kakbaket till Bamsefars länge emotsedda fest senare i veckan. Han kan därför garantera en alldeles pepparfri födelsedagstårta.

Dagens Dagblad har förgäves försökt få en kommentar från bagarlärlingen.


Översättning: CE översättningsbyrå

Scan-chock på grundskola

12-årig skolelev från Rotvältskolan i Örebro avstängd efter grov överträdelse mot skolans kostpolicy för skolutflykter. Föräldrar och skolledning i chock. MP kräver nu förbud mot

error: Innehållet är skyddat!