Man simulerar åsikt om flickväns klädinköp

En 37-årig man från Umeå utgav sig på fredagseftermiddagen för att ha en åsikt om sin flickväns val av kläder. Nu är förhållandets framtid osäker.

Ingenjörsstudenten Mats Brand var på fredagseftermiddagen tillsammans med sin flickvän för att göra inköp i shoppingcentret Utopia i Umeå centrum. Här skulle de titta i butiker innan middagen intogs på Max i form av en stor hamburgermeny.

Emellertid avstannade shoppingen i klädbutiken Monki. Här tillbringade Mats flickvän, 35-åriga lärarstudenten Louise Bach mer än en halvtimme på att lösa ett svårt kläddilemma.

Till sist valde Louise att korsförhöra sin pojkvän om problemet: Skulle hon välja en persikofärgad cardigan eller en koksgrå blazer till sin svarta Vero Moda-top?

I den pressade situationen svarade Mats snabbt och bestämt att hon skulle välja blazern, då den hade en snygg krage och jordfärger som passade henne.

Louise var dock inte helt nöjd med svaret och konfronterade Mats med det faktum att koksgrå faktiskt inte var en jordfärg och att kragen var det hon minst gillade med blazern.

En ångerfull Mats erkände då att han faktiskt inte hade någon åsikt om klädvalet, varefter en rasande Louise lämnade butiken i ett tempo som liknade en gångspurt. Det blev inte någon hamburgare den dagen.

Kände att han måste säga något

Dagens Dagblad har efteråt talat med Mats Brand som erkänner att han ljög om sin ståndpunkt kring flickvännens dilemma.

“Det stämmer. Jag var verkligen helt likgiltig inför klädvalet. Och om jag försökt tror jag inte att jag kunnat skapa någon åsikt om det. För att komma vidare kände jag att jag måste säga något. Om man tittar i backspegeln inser jag att det var väldigt, väldigt tokigt”, berättar Mats lugnt.

Louise Bach är djupt chockad över sin pojkväns svek.

“Jag vet inte om vi kan komma vidare efter det här förtroendesveket. Vad annars kan det ha handlat om? Han har till exempel hävdat att jag inte ser fet ut i flera olika byxor som jag haft riktigt mycket. Var det också bara något han sa?” säger Louise och avslutar med en tydligt resignerad min:

“Hur ska jag någonsin kunna lita på honom igen?”


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!