Ljuset kräver returmatch

“Jag är snabbast och har alltid varit det. Men neutronerna tjuvstartade”, uttalar sig ljuset som är rasande över ryktena om att bli besegrad av några mystiska partiklar i CERN-laboratorierna.

Ryktet om de mystiska neutronernas sensationella seger över ljuset i CERN-laboratoriet har spridit sig över hela världen. Men enligt ljuset själv handlade det om fusk från början:

“För det första tjuvstartade de. Det är fruktansvärt att startdomaren inte märkte det. För det andra kom jag faktiskt först, och bevisen finns så snart jag får mitt krav om offentliggörande av målfotona godkänt.”

Helt andra toner hörs från neutronernas talesman, Angelique Chopin:

“Neutronernas seger är ärlig och korrekt, däremot var ljuset tydligen dopat”, är hennes motreaktion. Hon oroar sig därför inte för ljusets krav på returmatch.

Jäviga domare

Men ljusets kritik av CERN-loppet stoppar henne inte. Hon menar även att domarna var jäviga.

“Flera bookmakers bekräftar att domarna satsade större belopp på neutronerna. Och ärligt talat är mänsklig teknik något tveksam när det gäller mätning av nanosekunder”, fnyser ljuset.

Ljuset tvekar något när det konfronteras med att de många olika förklaringarna låter som ett försök att dölja egna fel. Men det har det absolut inte, hävdar ljuset:

“Det beror nog på att de inte kan hänga med i mitt tempo.”

Ständigt nummer ett på världsrankingen

Det är osäkert om ljuset får sina krav eller anklagelser godkända. Men enligt CERN-arrangören, Cecil Drechsler, kan man ha planer på ännu fler kapplöpningar i framtiden.

“Men jag tvivlar på att ljuset får resultatet från det sista loppet ändrat”, säger han. “Och ljuset är ju fortfarande nummer ett på världsrankinglistan, så nu får det ge sig in i kampen och visa vad det duger till. Ett enskilt nederlag skadar knappast dess image i längden.”


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!