Pappa köper en skivspelare till dottern så att lådor med gamla skivor blir hennes problem

Sten Khaka köpte en skivspelare till sin dotter så att familjens hundratals gamla vinylalbum skulle bli hennes problem inom några år.

”Julia är ett stort musikfan, så jag tänkte att en skivspelare skulle vara den perfekta presenten till hennes tjugoandra födelsedag”, säger Khaka och lägger en låda med texten ”Aerosmith-Frank Zappa” utanför dotterns sovrumsdörr.

”Men framför allt behövde jag någon annan som kunde ta hand om alla dessa gamla skivor. Jag har flyttat dem från hus till hus, från rum till rum de senaste trettio åren, och jag har helt enkelt inte längre orken. Jag arbetar hårt för att ge mina barn ett bra liv, det minsta de kan göra är att förvara det här skräpet så att jag äntligen kan sätta upp en TV i källaren.”

Julia Khaka, Stens dotter, är fascinerad av nuet och av upplevelsen av fysiska medier.

”Folk i min ålder kan öppna en app på sin telefon och omedelbart höra vilken låt som helst som någonsin har spelats in, så det ska bli kul att se hur det är att använda en skivspelare, rengöra nålen och ta fysisk plats i universum för något som heter ’Frampton Comes Alive!'”, förklarar Julia Khaka.

”Jag är dock lite orolig för de logistiska detaljerna som det kommer innebära att förvara de här grejorna hos mig tills jag får barn att dumpa dem på. Det är ganska svårt att njuta av det varma vinylljudet när jag är orolig för att en av dessa lådor kan falla över mig när som helst, och att de förmodligen är fulla av mögel.”

Chan Nhy, som äger en lokal secondhandbutik, säger att han regelbundet möter unga människor som har sina föräldrars värdefulla skivsamlingar i sin ägo.

”Det kommer in förvirrade människor här varje dag som ber mig att ta in några lådor med vinylskivor, vanligtvis ungefär en vecka efter att deras föräldrar kom hit och frågade mig samma sak. Därför tar jag inte emot skivor längre, men jag tar alla skivspelare jag kan få”, säger Nhy.

”Jag tycker synd om de här barnen, de vill inte ha skivorna och det finns inget sätt att bli av med dem. Folk brukade dumpa dem i ravinen vid E-22:an, men polisen kom på det.”

error: Innehållet är skyddat!