Microsoft erbjuder reklamplats på blåskärm

I ett försök att öka den allt mer sjunkande vinsten gick Microsoft idag ut med ett pressmeddelande där bolaget sa sig vara beredda att börja sälja reklamplats i sina världsberömda blåa skärmar, även kallade Blue Screens of Death.

En blå skärm uppkommer varje gång Windows drabbas av ett så allvarligt fel i systemkärnan att endast omstart är möjlig. Skärmen fylls av obegriplig information och enligt en nyligen genomförd undersökning av IDG har denna text varit helt oanvändbar för alla som någon gång tvingats uppleva den. För att göra saken än värre har den information som presenteras mestadels bestått av hexadecimala siffror och dessa kan under vissa omständigheter framkalla hallucinationer, epileptiska anfall och även tendens till hyperaktivitet hos bananflugor.

”Tidigare försök att få de blåa skärmarna mera meningsfulla med olika animationer eller genom att byta bakgrundsfärgen till de mer användarvänliga färgerna beige eller havsblå har helt misslyckats”, säger Kate Verban som är ansvarig för utvecklingen av de blåa skärmarna. ”När vi nu misslyckades med att göra dem användarvänliga bestämde vi oss för att åtminstone försöka få dem att generera lite intäkter. Med över en miljard blåa skärmar varje dag och med en målgrupp på över 90 procent av alla datorer runt om i världen borde de kunna erbjuda en utmärkt källa för reklamkampanjer väl i klass med de vi ser under SuperBowl eller ett olympiskt spel. Tack vare reklamen kanske de blåa skärmarna dessutom blir lika roliga att titta på.”

Tom Gordon, marknadsföringschef på Carlsberg, bekräftade lite senare att öljätten kommer vara bland de första att visa reklam på de blåa skärmarna. ”Vi ser det här som en enorm möjlighet. Föreställ dig att du sitter vid din dator sent på kvällen med ett ytterst viktigt arbete. Din dator kraschar. Du har förlorat flera timmars arbete. Vad kan då vara bättre på sin plats än en öl? Och just när denna tanke slår dig får du syn på öl från Carlsberg på skärmen.”

För tidigare versioner av Windows kommer en uppdatering finnas nerladdningsbar genom Windows Update. Detta gäller dock inte Windows 10 med internetanslutning. Dessa system kommer automatiskt att ladda ner den nya mjukvaran mitt i natten utan att någon märker det.

Elever beskylls för lärarbrist

En ny rapport lägger skulden för dagens lärarbrist på dem som skall erhålla utbildningen – eleverna. Den kroniska lärarbristen, vilken innebär att så många som

Människor hävdar att de är smartare än ris

Molekylärbiologer vid Södertörns högskola upptäckte häromdagen att en riscell innehåller fler gener än en människocell. Upptäckten har orsakat kaos i hela landet när folk försöker

Bättre ett ordstäv än inget alls

Bättre aktiv idag än retroaktiv i morgon. Bättre aldrig än sent. Bättre alltid komma för sent än aldrig komma i tid. Bättre att borsta katten

error: Innehållet är skyddat!