Nyckeln till framgång för anställda – Se upptagen ut!

Gå aldrig genom korridoren utan att ha ett dokument i händerna

Folk med dokument i händerna ser ut som strävsamma och nitiska anställda på väg mot viktiga sammanträden. Folk utan något i händerna ser ut som de är på väg till cafeterian. Folk med dagstidningar i händerna ser ut som om de är på väg mot toaletten. Se framför allt till att du bär på hela lass av papper som du tar med dig hem på kvällen och på så vis åstadkommer det falska intrycket att du arbetar längre än du gör.

Använd datorer för att se upptagen och flitig ut

Varje gång du använder en dator, ser det ut som arbete för den tillfällige iakttagaren. Du kan skicka och ta emot personlig e-post, räkna ut din budget och på det hela taget få en kick utan att utföra något som inte det minsta är relaterat till arbete. Det är inte nödvändigtvis de samhällsförmåner som alla från datorrevolutionen förväntade sig, men det är inte heller dåligt.

När du blir ertappad av din chef – och du kommer att bli ertappad av din chef – är ditt bästa försvar att påstå att du på egen hand lär dig att använda den nya mjukvaran, och därmed sparar värdefulla kronor som annars skulle gå åt till utbildning. Du är ingen dagdrivare, du är en som tar egna initiativ. Erbjud dig att visa chefen vad du har lärt dig. Det kommer att få din chef att kila iväg som en skållad råtta.

Rörigt skrivbord

För VD:n kan det vara godtagbart med ett rent och obelamrat skrivbord. För oss övriga ser det ut som om vi inte arbetar tillräckligt hårt. Bygg jättestora högar av dokument runt ditt skrivbord. För iakttagaren ser förra årets utförda arbete likadant ut som dagens; det är volym som räknas. Stapla dem högt och brett.

Om du vet att någon ska komma till ditt kontorsrum, begrav till hälften dokumentet du kommer att behöva i en redan existerande trave och rota igenom den när han/hon anländer.

Röstmeddelande

Svara aldrig i din telefon om den har röstbrevlåda. Folk ringer inte bara därför att de vill ge dig någonting gratis – de ringer därför att de vill att DU ska utföra något slags arbete åt DEM. Sånt är livet.

Testa alla dina samtal genom röstmeddelandefunktionen. Om någon lämnar ett röstmeddelande åt dig och det låter som hotande arbete, svara på det under lunchtimmen. På det sättet är du flitig och plikttrogen även om du är en bedräglig typ.

Om du flitigt använder metoden att testa inkommande samtal och därefter utgående samtal när ingen är där, kommer detta att i hög grad öka oddsen att de ger upp eller ser sig om efter en lösning, där du inte är inblandad. Det ljuvaste röstmeddelande du kan höra är: ”Strunta i mitt sista meddelande. Saken är biff.”

Om din röstmeddelandefunktion bara kan ta ett begränsat antal meddelanden, se till att du når den begränsningen ofta. Ett sätt att göra detta är att aldrig radera några inkommande meddelanden. Om detta tar för lång tid, skicka ett meddelande till dig själv. De som ringer till dig kommer att höra en inspelning, som låter som följer: ”Beklagar, några ytterligare meddelanden kan för tillfället ej tas emot” – ett säkert tecken att du är en flitig och mycket efterfrågad arbetstagare.

Robertsfors söker OS

Först Stockholm, sedan Göteborg. Nu undersöker en tredje svensk kommun möjligheterna att söka sommar-OS. Det är den lilla Västerbottenkommunen Robertsfors som vill arrangera OS om

Dags att städa internet

Vad inte alla känner till är att internet måste stängas ner för underhåll och städning 24 timmar om året. Städprocessen, som tar bort död e-post,

error: Innehållet är skyddat!