Översvämningar i Venedig löser trafikproblem

Ett rekordstort antal översvämningar i Venedig har gjort att trafikstockningarna luckrats upp. Nu erbjuds ett antal andra alternativ för jobbpendlare.

“Det är otroligt praktiskt,” säger lokalinvånaren Paolo Palerma. “Nu när jag kan ta mig över alla byggnader så sparar jag nästan en halvtimme i vardera riktningen, om jag bara följer fiskstimmen. Om ni tycker att Markuskyrkan är vacker när man ser på den från marknivå – hur skulle det då inte kännas att få paddla över den!”

Men som de flesta venetianare så vet Palerma att det kan få ett snabbt slut. “Ja, så är det alltid. Myndigheterna kommer säkert att göra något åt de stigande vattennivåerna och då blir det att gå tillbaka till trafikstockningarna igen, precis som alla andra. Kanske man skulle köpa sig en gondol istället?”

Men inte alla i Venedig är övertygande om att översvämningen bara för med sig fördelar. “Eftersom vattenståndet numera är mer hav än kanal så måste jag ständigt skaffa mer material,” klagar Bianca Di Cecco, ägare till ett företag som tillverkar stolpar för att förankra gondoler. “Jag förstår verkligen inte varför alla är så glada över det.”


Översättning: Gul-Grön med Röd Prick

Yellow Green Red

Kalifornien förbjuder allt gjort av plast

Staten Kalifornien planerar att förbjuda alla produkter gjorda av plast. Snart kommer inga plastartiklar alls att vara tillåtna i Kalifornien; inga läskflaskor, vattenflaskor, nappflaskor, schampoflaskor,

error: Innehållet är skyddat!