Par erbjuder sig att minska sin miljöpåverkan genom att lämna bort sitt tredje barn

Ett par som oroar sig för sitt koldioxidavtryck har bekräftat att de mer än gärna lämnar bort sitt tredje barn.

Helena Anker och Johan Torstensson har redan blivit vegetarianer och slutat flyga, men de tror att den mest etiska uppoffringen de kan göra är att uppvinna, eller ”upcycla” som en del säger, sin son Jakob till en behövande familj.

Anker berättar: ”Vi kommer alla behöva göra vissa uppoffringar i klimatkriseran vi lever i. Jakob förstår att det är det rätta att göra.”

”Johan och jag skaffade tre barn innan vi visste vilken skada vi orsakade vår sårbara värld. Genom att skära ned Jakob kommer vi minska våra koldioxidutsläpp med 60 ton per år och kan göra om hans rum till ett hemmakontor.”

”Vi kommer bli en effektiviserad familj redo att möta 2020-talet med stolthet, och jag är säker på att Jakob kommer bli lyckligare. Det är en osjälvisk handling som kommer gynna alla, särskilt oss.”

Helena tillägger: ”Om inte han så blir det mellanbarnet.”


Översättning: S. Fransén

Kaninhoppning tar västvärlden med storm

Sporten kaninhoppning har blivit en världsomspännande trend. Filosofer säger att den gör människor lyckliga och kallar sporten för ”det ultimata syftet med vår existens”. När

Fula djur vill också ha pengar

Pandor, hästar och hundar får allt när svenskarna skänker pengar till djurens välfärd. Nu vill fula och mindre charmiga djur som varaner och vandrande pinnar

error: Innehållet är skyddat!