Två svenskar och en hund fick lättare skrapsår i Japan

Tragedin inträffade när ett par och deras pudel i fredags föll nerför en trappa och skadade flera kroppsdelar vid en våldsam jordbävning i Fukushima. Efteråt rapporteras att katastrofen även drabbat några japaner.

Fredag var en sorgens dag för Torbjörn och Mia Lindheden och deras fem år gamla hund, Missy. De var på väg ut genom dörren när en massiv jordbävning drabbade deras hemstad sedan tre år, Fukushima. Skakningarna var så kraftiga att både Torbjörn och Mia föll och slog sig illa. Torbjörn stukade ankeln medan Mia landade snett på sin vänstra handled. Hunden Missy fick en ordentlig chock, utöver några skråmor på frambenen.

Både ankel och handled i gips

Jordskalvet mätte 8,9 på Richterskalan och har efteråt lett till några ytterligare problem med tsunami, dödsfall och liknande. Både Torbjörn och Mia är fortfarande märkta av upplevelsen men lyckligtvis hade de en bra sjukförsäkring genom sitt arbete och har nu återvänt till Sverige. Med både ankel och handled i gips.

“Ja, det var inte så roligt att falla så där”, minns Mia medan hon långsamt lyfter vänsterarmen ovanför huvudet. Det gör tydligen fortfarande lite ont. Hon och Torbjörn har tagit ett par veckors semester för att koppla av i sitt hus i Djursholm men upplevelsen finns fortfarande kvar.

“Det är lite våldsamt att skadas på det sättet. Plötsligt kan man inte göra det man kunde förr. Och vår takvåning i Fukushima står nu helt övergiven” berättar Torbjörn. Paret har dock fått alla sina ägodelar eftersända och letar nu efter en ny bostad i Japan.

Samtidigt kan de och deras älskade Missy – som naturligtvis redan varit hos veterinären – följa med i det som sker i landet. Det rapporteras att jordskalvet fört med sig en flodvåg, vilket ska ha skapat problem för den japanska befolkningen.


Översättning: CE översättningsbyrå

Dansk anställd i butik i Köpenhamn

Nu kommer det på nytt talas annat än svenska i Köpenhamns butiker. Ett av stadens varuhus har nämligen anställt en dansktalande medarbetare till arbetsgivarorganisationen Dansk

Ny skatt på pretentiös mat

Mat som folk köper uteslutande för att skryta och skrävla, får eventuellt en ny skatt. Det föreslår regeringen och Miljöpartiet i kölvattnet av den kontroversiella

Gungor rena dödsfällor i Tyskland

Tyska lekplatser är inte tillräckligt förberedda för vintern enligt resultat från en nationell undersökning genomförd av den tekniska inspektionsorganisationen TÜV som besökt över 300 lekplatser.

NATO vill införa demokrati i Italien

NATO vill genomföra en militär intervention i Italien för att införa demokrati och rättsstat. Landets styrkor utgör inte något militärt hot enligt generalerna. Istället fruktar

error: Innehållet är skyddat!