Två svenskar och en hund fick lättare skrapsår i Japan

Tragedin inträffade när ett par och deras hund i fredags föll nerför en trappa och skadade flera kroppsdelar vid en våldsam jordbävning i Fukushima. Efteråt rapporteras att katastrofen även drabbat några japaner.

Fredag var en sorgens dag för Torbjörn och Mia Lindheden och deras fem år gamla golden retriever, Missy. De var på väg ut genom dörren när en massiv jordbävning drabbade deras hemstad sedan tre år, Fukushima. Skakningarna var så kraftiga att både Torbjörn och Mia föll och slog sig illa. Torbjörn stukade ankeln medan Mia landade snett på sin vänstra handled. Hunden Missy fick en ordentlig chock, utöver några skråmor på frambenen.

Både ankel och handled i gips

Jordskalvet mätte 8,9 på Richterskalan och har efteråt lett till några ytterligare problem med tsunami, dödsfall och liknande. Både Torbjörn och Mia är fortfarande märkta av upplevelsen men lyckligtvis hade de en bra sjukförsäkring genom sitt arbete och har nu återvänt till Sverige. Med både ankel och handled i gips.

“Ja, det var inte så roligt att falla så där”, minns Mia medan hon långsamt lyfter vänsterarmen ovanför huvudet. Det gör tydligen fortfarande lite ont. Hon och Torbjörn har tagit ett par veckors semester för att koppla av i sitt hus i Djursholm men upplevelsen finns fortfarande kvar.

“Det är lite våldsamt att skadas på det sättet. Plötsligt kan man inte göra det man kunde förr. Och vår takvåning i Fukushima står nu helt övergiven” berättar Torbjörn. Paret har dock fått alla sina ägodelar eftersända och letar nu efter en ny bostad i Japan.

Samtidigt kan de och deras älskade Missy – som naturligtvis redan varit hos veterinären – följa med i det som sker i landet. Det rapporteras att jordskalvet fört med sig en flodvåg, vilket ska ha skapat problem för den japanska befolkningen.


Översättning: CE översättningsbyrå

Kaninhoppning tar västvärlden med storm

Sporten kaninhoppning har blivit en världsomspännande trend. Filosofer säger att den gör människor lyckliga och kallar sporten för ”det ultimata syftet med vår existens”. När

Stort företag får manlig chef

Ett stort svenskt företag får överraskande en manlig chef. Medarbetarna gläder sig för en manlig prägel med en mer aggressiv och auktoritär ledarstil. Fredag förmiddag

error: Innehållet är skyddat!