Två svenskar och en hund fick lättare skrapsår i Japan

Tragedin inträffade när ett par och deras hund i fredags föll nerför en trappa och skadade flera kroppsdelar vid en våldsam jordbävning i Fukushima. Efteråt rapporteras att katastrofen även drabbat några japaner.

Fredag var en sorgens dag för Torbjörn och Mia Lindheden och deras fem år gamla golden retriever, Missy. De var på väg ut genom dörren när en massiv jordbävning drabbade deras hemstad sedan tre år, Fukushima. Skakningarna var så kraftiga att både Torbjörn och Mia föll och slog sig illa. Torbjörn stukade ankeln medan Mia landade snett på sin vänstra handled. Hunden Missy fick en ordentlig chock, utöver några skråmor på frambenen.

Både ankel och handled i gips

Jordskalvet mätte 8,9 på Richterskalan och har efteråt lett till några ytterligare problem med tsunami, dödsfall och liknande. Både Torbjörn och Mia är fortfarande märkta av upplevelsen men lyckligtvis hade de en bra sjukförsäkring genom sitt arbete och har nu återvänt till Sverige. Med både ankel och handled i gips.

“Ja, det var inte så roligt att falla så där”, minns Mia medan hon långsamt lyfter vänsterarmen ovanför huvudet. Det gör tydligen fortfarande lite ont. Hon och Torbjörn har tagit ett par veckors semester för att koppla av i sitt hus i Djursholm men upplevelsen finns fortfarande kvar.

“Det är lite våldsamt att skadas på det sättet. Plötsligt kan man inte göra det man kunde förr. Och vår takvåning i Fukushima står nu helt övergiven” berättar Torbjörn. Paret har dock fått alla sina ägodelar eftersända och letar nu efter en ny bostad i Japan.

Samtidigt kan de och deras älskade Missy – som naturligtvis redan varit hos veterinären – följa med i det som sker i landet. Det rapporteras att jordskalvet fört med sig en flodvåg, vilket ska ha skapat problem för den japanska befolkningen.


Översättning: CE översättningsbyrå

Kalifornien förbjuder allt gjort av plast

Staten Kalifornien planerar att förbjuda alla produkter gjorda av plast. Snart kommer inga plastartiklar alls att vara tillåtna i Kalifornien; inga läskflaskor, vattenflaskor, nappflaskor, schampoflaskor,

Mer väder på väg in över Sverige

Mycket tyder på att det fortfarande är väder på väg in över Sverige. Experter spår att vädret har kommit för att stanna. Ledande nyhetsmedier kommer

error: Innehållet är skyddat!