Flickor kortare än pojkar

Skolverket har i dagarna presenterat en rapport som visar på nya könsskillnader. En inhyrd konsultfirma har kommit fram till den chockerande slutsatsen att pojkar växer upp och blir betydligt längre än flickor.

Det är fastslaget att denna skymf mot statsministerns plan att motarbeta könsskillnader börjar redan vid tidig ålder och trots att vissa flickor slår tillbaka och växer ikapp i början av puberteten så leder den till en oåterkallelig skillnad när de lämnar skolan.

En tjänsteman på skoldepartementet säger att det inte görs tillräckligt ute i skolorna för att öka flickornas längd och trots att inga konkreta steg har vidtagits för att göra pojkarna kortare så kommer längdökning inte längre uppmuntras förrän flickorna nått lika långt.

En snabbtillsatt utredning har kommit fram till ett sextiopunkters program som ska åtgärda problemen inom fem år och få stopp på denna beklagansvärda kränkning av kvinnors rättigheter. Varje kvinnlig elev kommer att tilldelas en personlig mätsticka och dagligen kontrolleras för att säkerställa att rätt längdökning uppnåtts.

Statsministern säger i en intervju att ”det är en skam att under alla år med socialdemokratiskt styre så har inte en enda skolflicka haft sin egen mätsticka att kontrollera sin längdökning med. Min regering kommer att rätta till detta och vi har redan lagt ut anbud på en halv miljon tvåmeter långa stickor till alla företag som har haft några personliga kontakter med mig.

”När vi är klara”, fortsatte han, ”så kommer ingen vara tillåten att bli längre än någon annan. Förutom jag.”

Varje skolflicka förväntas bära sin mätsticka med sig och varje timme kontrollera sina framsteg. Tappade stickor kommer att ersättas med en ny för 249 kr exkl. moms.

Lärarfacket säger i en kommentar att även om skolan givetvis måste ta sitt ansvar i denna fråga att göra flickorna längre så får man inte glömma att mycket ansvar även måste läggas på föräldrarna. ”Alldeles för många mammor låter sina döttrar stå på händerna eller förbjuder dem från att hänga upp och ner från klätterställningarna. Så med detta i åtanke hur kan det bara vara upp till oss i skolan att få fram rätt längd?”

Överklockning skapade tidsreva

En tidsreva skapades för ett kort ögonblick idag då Niklas Valfridsson överklockade sin dator. Överklockning har länge beskyllts för att vara en av orsakerna bakom

Katter vs. ungdomar

De är dina vänner, om du ger dem mat. De pratar med dig, men du förstår inte vad de säger. De tenderar att löpa amok

Fabriksbeställningar rasar

Handelsdepartementet presenterade igår siffror som visar att svenska fabriksbeställningar rasat med hela 7,5 procent i förra månaden, vilket fick många att undra om fabriker inte

error: Innehållet är skyddat!